Minifutball: a magyar válogatott kikapott Romániától a vb-elődöntőn

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.11.03. 17:45
null
Magyarország kikapott Romániától a minifutball-vb elődöntőjében (Fotó: Országos Minifutball-szövetség)
A magyar minifutball-válogatott 3–0-ra kikapott Románia ellen az egyesült arab emírségekbeli Rasz al-Haimában zajló világbajnokság elődöntőjében – számolt be róla a Országos Minifutball-szövetség (OMSZ).

 

A magyar válogatott a csoportmérkőzéseket három győzelemmel abszolválta. A mieink ezt követően a nyolcaddöntőben Egyiptomot múlták felül 3–0-ra, majd a negyeddöntőben Szlovákia ellen arattak egygólos sikert.

Az elődöntőben a magyarok Romániával mérkőztek meg a döntőbe kerülésért. A románok az elején nagy nyomást gyakoroltak, többször a kapus is fellépett a támadásokkal, ennek következtében a magyarok már az ötödik percben hátrányba kerültek. Két perccel később Kozó Viktor egyenlíthetett volna, de lövése nem találta el a kaput.

Az egygólos hátrány miatt a magyarok feljebb léptek, míg a románok távoli lövésekkel próbálkoztak. A 21. percben Győri Barnabás előtt adódott lehetőség, azonban lövése után a labda az üres kapu fölé szállt. A szünet után a magyar védelem hibáját Popa használta ki a 27. percben, majd tíz perccel később a román játékos ismét betalált, ezzel beállítva a 3–0-s végeredményt.

Nagy Lajos csapata szombaton a Kazahsztán–Azerbajdzsán meccs vesztesével találkozik majd a bronzmérkőzésen magyar idő szerint 15 órakor.

MINIFUTBALL
VILÁGBAJNOKSÁG, ELŐDÖNTŐ, RASZ AL-HAIMA
Magyarország–Románia 0–3 (0–1)
Gólszerzők:
Ungur (5.), Popa (27., 37.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik