Liga 1: Lang gólpasszt adott, az ellenfél góljában is benne volt

Vágólapra másolva!
2019.02.16. 22:01
Továbbra sem tud 2019-ben meccset nyerni a román Liga 1-et vezető CFR, hiába játszott több mint egy órát emberelőnyben a címvédő kolozsvári csapat a vendég Astra ellen.

A Damjan Djokovicot a 30. percben durván letalpaló Florin Bejan kiállításáig a giurgui együttes volt veszélyesebb, a hazai csapatnak nem is volt igazi gólhelyzete az első félidőben. A szünetben a sárga lapos Vinicius helyére Lang Ádámot is becserélte Toni Conceicao, a CFR edzője, és a magyar védő a meccs mindkét góljában „benne” volt.Lang Ádámot is becserélte Toni Conceicao, a CFR edzője, és a magyar védő a meccs mindkét góljában „benne” volt.

Előbb Deac szöglete után az ő sarkáról pattant a kapu felé a labda, amelyet Andrei Muresan a gólvonalról juttatott a hálóba, majd a 73. percben sárga lapot érően állította meg Denis Alibecet, s a szabadrúgásból Riszto Radunovics megpattanó lövésével egyenlítettek a vendégek. A CFR az egy ponttal ugyan megőrizte vezető helyét, de a három idei találkozón csupán két pontra futotta erejéből.

Miriuta László csapata, az FC Hermannstadt szombat délutáni vereségével gyakorlatilag kiszállt a felsőházi rájátszásért folyó küzdelemből. A nagyszebeni csapat elméletileg ugyan hazai pályán játszott az Universitatea Craiova ellen, ám a pitesti-i Nicolae Dobrin Stadionban az alig néhány tucatnyi erdélyi szurkolóra mintegy 2500 vendégdrukker jutott. Az Universitatea neki is rontott a Hermannstadtnak, de az első félidő igazán nagy helyzetei így is a hazaiak előtt adódtak: Blanaru a kapufát találta el, Lendric fejesét a gólvonalon fogta meg Pigliacelli kapus – a szebeniek benn látták a labdát, a bíró viszont nem.

A szünet után aztán jól cserélt Devis Mangia, a Craiova olasz edzője: Nuno Rocha alig öt perccel beállása után közelről megszerezte a mérkőzés egyetlen gólját. A szebeniek nem tudtak megújulni, így maradt az ötpontos hátrányuk a felsőházát jelentő 6. helyhez képest.

LIGA 1, 24. FORDULÓ
FC Hermannstadt–Universitatea Craiova 0–1
(Rocha 67.)
CFR–Astra Giurgiu 1–1 (Muresan 52., ill. Radunovics 73.)
Az élmezőny: 1. CFR 48 pont, 2. Craiova 45, 3. FCSB 44, 4. Astra 36, ...9. Hermannstadt 29, 10. Gaz Metan 29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik