P. K. 2011.08.19 12:10 Frissítve: 2014.08.04 01:25

Korcsmár 2.5 millió eurót is érhet, a Heerenveen vinné

A Nemzeti Sport Online információi szerint a holland Heerenveen képviselői vasárnap Norvégiába utaznak, hogy tárgyaljanak a norvég Brann vezetőivel Korcsmár Zsolt átigazolásáról.

Korcsmár Zsolthoz ragaszkodik a Brann (Fotó: ringblad.no)

A Nemzeti Sport Online információi szerint Korcsmár Zsoltot hosszú megfigyelési folyamat végén kiválasztotta a holland élvonalbeli Heerenveen – a norvég Brann egyszeres magyar válogatott védőjét szerződtetni kívánja a németalföldi klub. A hollandok vasárnap utaznak Bergenbe, hogy tárgyaljanak a futballista szerződtetéséről.

Az ügy részleteiről a játékost képviselő SportConcept menedzseriroda részéről Farkas Mátyás beszélt a Nemzeti Sport Online megkeresésére.

„A Heerenveennek van egy kimondottan a skandináv területre szakosodott játékosmegfigyelője, aki már hónapokkal ezelőtt beajánlotta Korcsmárt a holland klub vezetőinél. Ezt követően Zsolt bekerült a klub úgynevezett radarrendszerébe, aminek köszönhetően többször is személyesen nézték meg őt a Heerenveen képviselői. Legutóbb az Izland elleni válogatott meccsen látták őt, és mivel teljesen meggyőző teljesítményt nyújtott, ezért úgy döntöttek, szeretnék szerződtetni. Vasárnap a Brann Stabaek elleni bajnokijára Norvégiába érkeznek a holland klub képviselői, hogy tárgyaljanak a futballista szerződtetéséről" – nyilatkozta a menedzser.

Farkas Mátyás hozzátette, a Brann vezetői egyelőre ragaszkodnak a védőhöz, ezért nem biztos, hogy még az idén sor kerül az üzletre, de persze a jelenlegi gazdasági helyzetben a norvégok sem tehetik meg, hogy még csak meg sem hallgatják a holland ajánlatot, ezért is ülnek vasárnap tárgyalóasztalhoz a felek.

„A Brannál úgy tartják, hogy Korcsmár fejlődése szemmel látható a Norvégiában eltöltött egy év alatt, de szerintük Zsolt érdeke az lenne, hogy még egy évet maradjon a klubnál. A szakvezetőség maximálisan elégedett vele, és a klubnál úgy gondolják, hogy a jövő nyáron lehetne aktuális a klubcsere" – vázolta a norvég álláspontot a játékosügynök.

„Zsolt jól érzi magát a norvég klubnál, így nem akar minden áron váltani, persze örülne neki, ha szakmailag előre léphetne. Mi nem siettetjük a váltást. Egyelőre úgy gondolom, hogy a két klub álláspontja távol áll egymástól. Amennyiben azonban csoda történik, és mégis sikerül megállapodniuk, akkor rajtunk nem fog múlni a váltás. Ha azonban most ez nem valósul meg, akkor a Heerenveen télen, vagy legkésőbb a jövő nyáron visszatérhet egy újabb ajánlattal. A holland klubnak nagyon komolyak a szándékai, ugyanis Korcsmár nevének említése nélkül kikérték egy független szakértő véleményét is, aki a magyar futballistát a skandináv bajnokságok egyik legígéretesebb tehetségének nevezte" – fogalmazott Farkas Mátyás.

A menedzser elmondta, véleménye szerint a Brann 2-2.5 millió eurót is kérhet Korcsmárért, akit a tarnsfermarkt.de adatai szerint januárban (a korábbi féléves kölcsönszerződés lejárta után) 300 ezer euróért vásárolt meg az Újpesttől a bergeni csapat. A norvég és a magyar klub megállapodása értelmében a továbbadással a lila-fehérek is jól járhatnak, ugyanis meghatározott százalékban részesülhetnének Korcsmár vételárából.

Érdekesség, hogy a Heerenveen első keretének jelenleg is van egy magyar származású futballistája, a magyar U-válogatott Otigba Kenneth személyében – a 19. születésnapját tíz nap múlva ünneplő védő nyáron került fel az ifjúsági csapatból, de tétmeccsen még nem lépett pályára a felnőtteknél.

2021.01.11 13:09:07

Légiósok PÓR KÁROLY

„Hihetetlen, hogy húszévesen ilyen rangos díjra jelölték” – Esterházy Mátyás kulisszatitkokat is elárult.

2021.01.09 21:26:07

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Reménykedve várjuk a hasonlóan sikeres folytatást.

2021.01.08 22:24:50

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Szoboszlai alaptehetsége, jelenlegi játéktudása felette áll az 1997-es Dárdaiénak, aki viszont képes volt arra, hogy kihozza magából a maximumot.

2020.12.30 07:54:39

Légiósok BORBOLA BENCE

„Nem volt könnyű kibírni a folyamatos bezártságot, ehhez az érzéshez nem lehet hozzászokni.”