Légiósok: Lang Ádám valószínűleg 2025-ig Cipruson fog futballozni

Vágólapra másolva!
2024.02.12. 21:05
Lang Ádám marad Cipruson (Fotó: Getty Images)
Valószínűleg 2025-ig szóló szerződése végéig Cipruson fog futballozni Lang Ádám, az Omonia Nicosia magyar védője.

 

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport értesülései, miszerint Lang Ádám a törökországi ajánlat ellenére marad Cipruson.

A 65-szörös magyar válogatott hátvéd az M1 aktuális csatorna megkeresésére elmondta, nem foglalkozik azzal, hogy az idény korábbi szakaszában az együttes előző trénere hosszabb időszakra mellőzte.

„Most megint a kezdő tizenegyben számolnak velem, és ez jó dolog. A cél a bajnoki cím és a kupa megnyerése, emellett nyilván európai kupasorozat csoportkörébe jutni – szögezte le Lang, aki hozzáfűzte, a 2025-ig élő kontraktusát kitöltve valószínűleg a szigetországban marad. – Amíg vannak célok, addig van miért küzdeni és felkelni, elindulni edzésre. Van kihívás, nem az van, hogy itt jó az idő, aztán elfocizgatunk, és lesz, ami lesz. Van nyomás kívülről és belülről is.”

Az Omonia Nicosia a 14 csapatos élvonal ötödik helyén áll, két fordulóval az alapszakasz vége előtt már biztosan tagja az első hatot felvonultató rájátszásnak. A nyári Európa-bajnokságról Lang azt mondta, a németországi kontinensviadal előtti négy felkészülési találkozót a játékszerkezet finomhangolására kell felhasználni. Meglátása szerint ugyanis a tornán – ahol a magyar válogatott a svájciak ellen kezd június 15-én Kölnben, majd a házigazdákkal és a skótokkal Stuttgartban találkozik – egyetlen könnyű mérkőzés sem lesz Európa elitje ellen.

„A csoport kőkemény, de viszonylag kiegyenlített. Kiélezett találkozók lesznek, fizikailag mindenki rendben lesz a szezon után. Arra kell helyezni a hangsúlyt, hogy a mentális frissesség is meglegyen, így a pályán nagyon magas százalékában megfelelő döntést hozzunk” – fejtette ki Lang.

A Nemzetek Ligájában ismét a németekkel versenghet Marco Rossi szövetségi kapitány együttese, a másik két ellenfél Hollandia és Bosznia-Hercegovina lesz. Lang szerint „nem unalmasak a németek, biztosan tudnak újat mutatni” annak ellenére, hogy a sorozat előző kiírásban, illetve a legutóbbi és az idei Eb csoportköre után ismét egy csoportba került a két válogatott.

„A hollandok elleni, több mint tíz évvel ezelőtti mérkőzésből messzemenő következtetéseket nem vonnék le, noha fájó pont a magyar futballtörténelemben. Azóta viszont a magyar válogatott jócskán előrelépett, ilyen csapatok ellen is fel tudjuk venni a versenyt. Nem leszünk kellemes ellenfél senkinek” – mondta annak okán, hogy a legutóbbi találkozás alkalmával, 2013-ban 8–1-re nyertek a németalföldiek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik