NB III: két csoportelső otthon bukott; kis Fraditól nagy csoda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.26. 17:24
A Keleti csoportot vezető Létavértes a Putnoktól (0–1), a Nyugaton első Budaörs a Nagyatádtól (1–2) szenvedett vereséget hazai pályán a labdarúgó NB III 11. fordulójának szombati játéknapján. A Középcsoportban az első helyen álló Soroksár újra győzött, míg a Ferencváros II háromgólos hátrányból mentett pontot Hajdúböszörményben.

KELETI CSOPORT. Az előző hat meccsét megnyerő, listavezető Létavértes az első félidő hajrájában emberelőnybe került, sőt Vinicius tizenegyest rúghatott, csakhogy Andrei Burdun könnyen védte a labdáját, így Bene Attila oldalról beívelt szabadrúgásból esett gólja (30. perc) győzelmet ért a hét forduló óta veretlen Putnoknak. A Léta veresége újra tömörré tette az élbolyt: nagyon felzárkózott az Ebes elleni rangadót Franyó Róbert góljával megnyerő Hatvan és a DVSC-DEAC-ot az első félidő hajrájában szerzett két góllal legyőző Kazincbarcika. A Hajdúböszörmény a második félidő elején tíz perc alatt három góllal elhúzott a kis Fradi ellen – a játékos-edző Igor Bogdanovics előbb a felezővonal közeléből ívelt a kapuba, majd „panenkás" tizenegyesből –, ám a vendégek Péter Antal duplája és Csilus Tamás lövése révén egyenlíteni tudtak. Az Eger négy döntetlen után immár győzni tudott, míg a Cigánd hármas győzelmi sorozatot épített – e három találkozón 15 gólt szerezve.KELETI CSOPORT. Az előző hat meccsét megnyerő, listavezető Létavértes az első félidő hajrájában emberelőnybe került, sőt Vinicius tizenegyest rúghatott, csakhogy Andrei Burdun könnyen védte a labdáját, így Bene Attila oldalról beívelt szabadrúgásból esett gólja (30. perc) győzelmet ért a hét forduló óta veretlen Putnoknak. A Léta veresége újra tömörré tette az élbolyt: nagyon felzárkózott az Ebes elleni rangadót Franyó Róbert góljával megnyerő Hatvan és a DVSC-DEAC-ot az első félidő hajrájában szerzett két góllal legyőző Kazincbarcika. A Hajdúböszörmény a második félidő elején tíz perc alatt három góllal elhúzott a kis Fradi ellen – a játékos-edző Igor Bogdanovics előbb a felezővonal közeléből ívelt a kapuba, majd „panenkás" tizenegyesből –, ám a vendégek Péter Antal duplája és Csilus Tamás lövése révén egyenlíteni tudtak. Az Eger négy döntetlen után immár győzni tudott, míg a Cigánd hármas győzelmi sorozatot épített – e három találkozón 15 gólt szerezve.

KÖZÉPCSOPORT. A tíz meccse veretlen Soroksár a Videoton második csapatát fogadta, és Tóbiás Zsolt 30. percbeli góljával 1–0-ra győzött. Az ötös győzelmi szériából érkező Rákosmente nem bírt az ESMTK-val – Pölöskei Péter vezető gólját Fekete László a 89. percben válaszolta meg a vendégek részéről –, így Lisztes Krisztiánék előnye tovább nőtt az élen. A második helyen kialakuló holtversenybe belegabalyodott a Baján gólzáporos győzelmet arató Honvéd-MFA és a Szeged, amely Kovács Balázs 81. percbeli góljával gyűrte le a Dunaharasztit. A Gyula a 93. percben kapott gól miatt hagyott két pontot Bölcskén.

NYUGATI CSOPORT. Továbbra is hullámvölgyben a Budaörs: az egy hete Csepelen vereséget szenvedő nyugati listavezető ezúttal hazai pályán kapott ki a Nagyatádtól. Tüske Roland fejjel még válaszolt Vukan Nikolics találatára, de Dragan Zsmukics gólja már „árván maradt" – a vendégek az utolsó tíz percben emberhátárnyban védték meg előnyüket. A Budaörsre feljött a sorozatban harmadszor nyerő Andráshida és a legutóbbi öt meccséből négyet behúzó, ezúttal Imrik László duplájára építkező Csákvár. A Haladás II kapusa, Dombó Dávid az 59. percben piros lapot kapott, csakhogy az első félidőben elért három gól elég volt az idegenbeli győzelemhez (a házigazda Újbuda már a 21. percben megfogyatkozott).

LABDARÚGÓ NB III, 11. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Hatvan–Ebes 1–0
Nyírbátor–Felsőtárkány 2–1
Létavértes–Putnok 0–1
Kazincbarcika–DVSC-DEAC 2–0
Eger–Veresegyház 2–0
Cigánd–Tiszaújváros 4–1
Hajdúböszörmény–Ferencváros II 3–3
TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Szeged–Dunaharaszti 2–1
Maglód–Orosháza 2–3
Rákosmente–ESMTK 1–1
Soroksár–Videoton II 1–0
Bölcske–Gyula 1–1
Komló–Dabas 1–2
Monor–Szekszárd 2–0
Baja–Honvéd-MFA 1–4
TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Dorog–Balatonfüred 2–1
Tököl–Andráshida 1–2
Körmend–Veszprém 0–2
Budaörs–Nagyatád 1–2
Újbuda–Haladás II 2–3
Csákvár–Mosonmagyaróvár 3–0
TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik