Verpecz akkorákat védett, hogy hetekig mutogatnák az Eurosporton

Vágólapra másolva!
2010.10.28. 11:16
null
Máté Péter (jobbra) vállalta és értékesítette a sorsdöntő tizenegyest (Fotó: Németh Ferenc, archív)
Óriási kínszenvedés árán ment tovább a DVSC-TEVA a labdarúgó Magyar Kupában: mint arról beszámoltunk, a debreceniek csak maratoni tizenegyespárbajban gyűrték le az NB III-as Nagyecsedet.

Ha nincs a frissen beálló Szilágyi Péter gyors egyenlítése a második félidőben, talán reggelig sem szerez gólt a magyar bajnok és MK-címvédő DVSC-TEVA, s így nem jut el odáig, hogy a hosszabbítást követő tizenegyespárbaj kilencedik sorozatában Máté Péter megszerezze a Loki tizenhat közé jutását érő gólját Nagyecseden.

„Tudtuk, ha az elején nem szerzünk gólt, egyre nehezebb dolgunk lesz – mondta az öltözőből kijövet Máté Péter a Nemzeti Sportnak. – Aztán szembe kellett néznünk azzal is, hogy gól- és emberhátrányba kerültünk, a hazai csapat pedig roppant lelkesen játszott. Hasonló tizenegyespárbajnak gyermekkoromban sem voltam részese, a napját sem tudom, mikor lőttem tétmeccsen a mészpontról. Nem tartom magamat rossz versenyzőalkatnak, szerencsére a végén sem remegett meg a lábam.”

Hogy mennyire nem egyszerű berúgni ilyenkor a tizenegyest, arról Kabát Péter is tudna mesélni, hiszen nem sokkal korábban ő fölélőtte a magáét. És talán más lett volna a vége, ha a szétlövésnél még pályán van a hazaiak egyik legjobb és legrutinosabb játékosa, Marcsek Zoltán, aki a rendes játékidőben vezetést szerzett csapatának, értékesítve egy büntetőt.

„A hétvégi bajnokin kaptam egy rúgást a lábamra, így a százhúsz percet nem bírtam volna végig – mondta a csere okáról Marcsek Zoltán, akinek nem sok hiányzott ahhoz, hogy igazi hősként jöjjön le a pályáról. – Úgy gondolom, büszkék lehetünk erre az eredményre, már az is egyfajta csoda, hogy döntetlent értünk el a magyar bajnokkal szemben, még ha tudjuk is jól, ellenfelünk nem a legjobb összeállításában érkezett hozzánk. A szünet után több esélyünk volt a második gól megszerzésére, ám Verpecz István kétszer is akkorát védett, hogy hetekig mutogatnák a Eurosporton.”

A zöld mezes Nagyecsed kis híján óriási bravúrt hajtott végre (Fotó: szon.hu)
A zöld mezes Nagyecsed kis híján óriási bravúrt hajtott végre (Fotó: szon.hu)

 

EMLÉKEZTETŐ
NAGYECSED–DVSC-TEVA 1–1 (1–0, 1–1, 1–1) – 11-esekkel:  7–8
Nagyecsed, 800 néző. Vezette: Nagy R. (Demeter, Márkus)
NAGYECSED: Makó – Patály, Ricsei, Doros, Tősér – Ascsillán, Kovács N., Bancsi, Balogh J. (Csáki R. 99.) – Katona (Szakács I., 97.), Marcsek (Bulyáki 91.). Edző: Feczkó Tamás
DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté, Szűcs, Korhut – Kulcsár (Szilágyi, a szünetben), Ramos, Lucas (Kardos 86.), Pavlovics – Kabát, Vinicius (Spitzmüller 53.). Klubmenedzser: Herczeg András
Gólszerző: Marcsek (11-esből, 1–0) a 40., Szilágyi (1–1) az 52. percben

Kiállítva: Ramos (reklamálásért) a 40. percben

MESTERMÉRLEG

Feczkó Tamás: – Akik látták a meccset, azok tudják, hogy a nagyobb helyzeteket mi hagytuk ki. Bármilyen hihetetlen, közelebb álltunk a továbbjutáshoz.

Herczeg András: – Gratulálok az ellenfélnek, harcosan, nagyon jól játszó Nagyecsed ellen vívtuk ki a továbbjutást.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik