nemzetisport.hu 2017.06.21 08:21 Frissítve: 2017.06.21 10:04

PAFC: új, fiatalos és trendi logót kapott a klub – kép

A labdarúgó NB I egyik újonca, a Puskás Akadémia hivatalos honlapján közölte: a szakmai centrumának tizedik születésnapja alkalmából megújul a klub logója, amely fiatalos és trendi dizájnelemeket kap.

A Puskás Akadémia új logója

 

Nagy a sürgés-forgás a Pancho Arénában, az érkező és távozó játékosok szinte egymásnak adják a kilincset. Az NB II aranyérmeseként feljutó Puskás Akadémia FC újabb két labdarúgót szerződtetett, aki az előző idényben is az élvonalban szerepelt. Mint arról beszámoltunk, egyikük a jobbhátvédként és jobb oldali középpályásként is bevethető Osváth Attila, aki a Vasas játékosaként a mögöttünk álló tavaszt kölcsönben a Debrecennél töltötte.

A 21 éves játékos a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, elsősorban a vezetőedző személye vonzotta Felcsútra: „Pintér Attila remek szakember, bárkiből képes kihozni a maximumot. Azért jöttem ide, hogy fejlődjek, és az itteni körülmények ezt garantálják. Most, hogy túl vagyok az első néhány edzésen, máris érzem, hogy szakmailag előreléptem, ami bizakodással tölt el a jövőre nézve, egyben igazolja a döntésemet.

A másik érkező pedig Ulysse Diallo – a korábban a Ferencvárosban is szereplő mali csatár ingyen vált klubot, miután a szerződése lejár Mezőkövesden.

A Puskás Akadémia FC az elmúlt hetekben már szerződtette Balogh Balázst és a belga Jonathan Herist Újpestről, Poór Patrikot pedig az MTK-tól. Közben távozott is két csatár: Lencse László az MTK-hoz, Tischler Patrik az Újpesthez igazolt.

Nemcsak a felnőttcsapat történetének második élvonalbeli feljutása jelenti az újrakezdést, a megújulást a Puskás Akadémián, hanem a magyar futball legfiatalabb szakmai centrumának tizedik születésnapja is. Az első évtized lezárultával – amelynek során Takács Mihály főigazgató szerint széles körben sikerült megismertetni az intézményt – új, fiatalos és trendi logót és a dizájnelemeket kap a klub. A felcsúti egyesületnek, amely az ország legnagyobb futballközpontját működteti, a hagyományos értelemben vett akadémián, vagyis a pályákon és kollégiumon túl középiskolája, ministadionja, múzeuma, szállodája is van, sőt hamarosan elkészül a fedett csarnoka és konferenciaterme. Új, letisztult címerében a nagy P betű emlékeztet a világhírű névadóra, Puskás Ferencre, s látható még benne az organikus építészeti stílusban épült Pancho Arénát idéző elem, amelyben ugyanakkor a csapat régi becenevére („Kaszások”) és a település címerére emlékeztető kasza motívuma is felfedezhető.

„Az alapításkor elhangzott filozófiánk alapja ugyanakkor nem változott, vagyis mi itt elsősorban embereket nevelünk, akik ráadásul kitűnően futballoznak – mondta Takács Mihály. – Büszkén mondhatom, hogy a 2016–2017-es felnőtt versenykiírásban száztizenkét egykori akadémistát adtunk a magyar első, másod- és harmadosztálynak, és csaknem negyvenen tanulnak valamely felsőoktatási intézményben korábbi növendékeink közül. Kétezer-hatos alapításunktól számolva minden ötödik akadémistánk volt korosztályos válogatott. Továbbra is minél több Szolnoki Roland-, Gyurcsó Ádám-, Sallai Roland-, Tóth Bence-kaliberű labdarúgó kinevelése a célunk.”

Az arculatváltással együtt információink szerint a csapat felszerelésének szállítója is változik, s a szerdai edzőmeccsén a Puskás Akadémia FC már az új Adidas-szerelésben fut ki a pályára, a mezeken az új logóval.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL
Érkezők: Balogh Balázs
 (Újpest), Ulysse Diallo (mali, Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Jonathan Heris (belga, Újpest), Osváth Attila (Vasas, legutóbb kölcsönben Debreceni VSC), Poór Patrik (MTK)
Kölcsönbe érkezők: 
Kölcsönből visszatérők: Braniszlav Danilovics (szerb, Debreceni VSC), Stipe Bacelic-Grgic (horvát, Mezőkövesd), Dmitro Ljopa (ukrán, NK Osijek – horvát, ?), Lipcsei Ádám (Csákvár), Makrai Gábor (Diósgyőr, ?), Mészáros Dávid (Csákvár, ?), Branko Pauljevics (szerb, Mezőkövesd, ?), Sallai Roland (Palermo – Olaszország, ?), Vaszicsku Gergő (Budafok), Zima Ádám (Dorog)
Az utánpótlásból felkerültek:
 –
Kiszemeltek: Fazakas Géza (Sopron), Holman Dávid (Debreceni VSC), Djordje Kamber (bosnyák-szerb-magyar, Bp. Honvéd), Patrick Mevoungou (kameruni, DVTK), Molnár Gábor (Mezőkövesd), Windecker József (Újpest)
Távozók: Lencse László (MTK), Tischler Patrik (Újpest) 
Kölcsönbe távozók:  
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: 
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
 Braniszlav Danilovics (szerb, DVSC?), Forró Gyula, Heffler Tibor, Óvári Zsolt (DVTK), Pekár László (DVSC, DVTK, Haladás, Paks, Vasas), Sándor György, Tar Zsolt

2021.01.13 14:20:38

Labdarúgó NB I H. D.

Róbert Mak mellett a 17 éves Damir Redzic és Myrto Uzuni is beköszönt Szerhij Rebrov csapatában.

2021.01.12 15:37:07

Labdarúgó NB I H. D.

A mérkőzés egyetlen gólját a csereként pályára lépő Aissa Laidouni szerezte.

2021.01.10 23:13:56

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A gyerek inkább itthon próbálgassa a biciklicselt, legyen negyven csálé lövése mellett egy bombagólja, de mi, nézők ne azok miatt bosszankodjunk, akik azért léphetnek be a klubházba, AZ öltözőbe s aztán a pályára, mert olcsóbban mutatják be ugyanezt.

2021.01.10 23:15:44

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Minél több honi tréner tör magának utat a profik között.