NB I: Mély hullámvölgyeket jártam meg – Szuhodovszki Soma

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2022.08.27. 10:38
null
Sokan nem jósoltak könnyű idényt a kecskemétieknek, ehhez képest az derült ki, hogy például Szuhodovszki Somától nem is olyan könnyű megszerezni a labdát (Fotó: Árvai Károly)
Szuhodovszki Soma, a KTE labdarúgója beszélt a Felcsúton lőtt parádés góljáról, s szóba került a szombati bajnoki és a múltja is.

 

Jó néhányszor visszanézte a Felcsúton szerzett gólját Szuhodovszki Soma, a Kecskeméti TE futballistája – ez persze nem csoda, hiszen amellett, hogy gyönyörűen és bivalyerősen lőtt a léc alá, negyedik NB I-es bajnokiján megszerezte első gólját az élvonalban.

„Fantasztikus érzés volt, de elévülhetetlen érdeme volt a gól megszületésében Banó-Szabó Bencének, aki szépen futott el a bal oldalon, és nagyszerűen szolgált ki – mondta lapunknak a KTE 22 esztendős labdarúgója a múlt heti, Puskás Akadémia elleni (1–1) bajnokira utalva. – Bár már egy hete történt, még mindig a hatása alatt vagyok, jó érzés újra megnézni ezeket a pillanatokat. De ez már a múlt, előre kell néznünk: a ZTE elleni hazai meccs következik, saját közönségünk előtt nyilván nyerni akarunk, ám lehet, a lefújás után az egy ponttal is elégedettek lehetünk majd. Természetesen figyelem az összefoglalókat és a bajnokikat, túl vagyunk a videóelemzésen – Ricardo Moniz vezetőedző erős, egységes csapatot alakított ki. De igaz ez ránk is, elvégre nem kaptunk még ki. A három szerzett gól nem sok a négy bajnokin, a kettő kapott viszont jó statisztika. A stabil védekezés továbbra is létfontosságú, s ha elöl eredményesebben szerepelünk, jó esélyünk lesz a bennmaradásra.”

Szuhodovszki Soma az MTK-ból került Kecskemétre, csak egy NB II-es mérkőzést játszott a kék-fehéreknél (2018 júniusában), ezután rendre kölcsönadták NB II-es együtteseknek, futballozott Monoron, Tiszakécskén és a KTE-hez szerződését megelőzően Győrben az ETO FC-nél.

Szabó István a DVSC elleni mérkőzésen is megmutatta, remekül irányítja a kecskeméti futballcsapatot (Fotó: Kovács Péter)
Szabó István a DVSC elleni mérkőzésen is megmutatta, remekül irányítja a kecskeméti futballcsapatot (Fotó: Kovács Péter)

„Kellett, hogy az MTK kölcsönadjon, mert éreztem magamon, még nem állok készen az NB I-es szereplésre. Tanulnom és tapasztalnom kellett, s ez szerencsére megtörtént. Sajnos sérülések is hátráltattak, kétezerhúsz november közepétől kétezerhuszonegy augusztus elsejéig egyetlen tétmeccset sem játszhattam: izomsérülésekkel bajlódtam, a térdemben pedig levált a porc, meg kellett műteni, s nem megfelelő állapotban tértem vissza. Mély hullámvölgyeket jártam meg, de mentálisan megerősödtem, s tudom, most jó helyen vagyok! Szabó István vezetőedző és a szakmai stáb megtalálta a pozíciómat Kecskeméten: az öt-három-kettes rendszerben támadó középpályásként, míg a három-négy-hármasban a csatár mellett az egyik szélen. Remélem, pályára lépek a ZTE ellen is, jó játékkal akarom meghálálni a bizalmat.”

NB I
5. FORDULÓ

17.30:Kecskeméti TE–ZTE FC (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik