VAJDA GYÖRGY
2023.09.22 13:21 Frissítve: 2023.09.22 13:38

NB I: ismét a Mezőkövesd lehet a Kecskemét mumusa

A KTE rendre győztes hazai mérkőzésekkel kényezteti el a kecskeméti futballrajongókat, azonban most a mumusának számító Mezőkövesd lesz az ellenfél.

 

Az MTK-játékosok nem tudták megállítani, de péntek este a Mezőkövesd védőinek szorításából is ki kell valahogy törnie a kecskeméti Horváth Krisztofernek (Fotó: Földi Imre)

Hosszú idő után ismét hazai bajnoki vár a Kecskeméti TE-re, s bár nagyszerűek a csapat otthoni mutatói, a Mezőkövesd Zsóry ellen nem árt az óvatosság. A KTE az NB II-ben játszott mérkőzéseit is beszámítva az előző idényben tizenhárom hónapos veretlenségi sorozatot épített ki saját pályáján, most, az új évad elején pedig három hazai győzelemmel áll.

Akad azonban egy csapat, amely úgy tűnik, mumusnak számít Kecskeméten – mégpedig a pénteki ellenfél, a Mezőkövesd, ugyanis éppen a matyóföldiek nyertek tavasszal 1–0-ra a Széktói Stadionban Dino Besirovic góljával, megszakítva a tekintélyt parancsoló veretlenségi sorozatot.

Persze azóta mindkét klubnál nagyot fordult a világ: az emlékezetes gól szerzője már nincs Mezőkövesden, mert elfogadta a svéd AIK ajánlatát, s mint ahogy azt a csapat eddigi teljesítménye is mutatja, a hiánya kihat az eredményességre.

A KTE viszont hazai pályán továbbra is remekel, s a játékkal kapcsolatos felfogás sem változott, talán ennek is köszönhető, hogy több kecskeméti labdarúgó is meghívást kapott a válogatott keretbe, a középső védő Iyinbor Patrick az U21-es csapatban szerepelt, Horváth Krisztofer pedig a nemzeti csapatban esett át a tűzkeresztségen.

Nem véletlen, hogy a nyáron az FTC-től érkező 21 éves védő jól érzi magát a KTE-nél: „Úgy érzem, hogy befogadtak, vereség után is rendre kitartanak és éltetnek minket a drukkerek. Ilyen hangulatban csak jól érezheti magát az ember.”

Arra kérdésre, hogy mit vár a Mezőkövesd elleni mérkőzéstől, optimistán nyilatkozott Iyinbor Patrick.

„A válogatott szünet a Mezőkövesdnek is jó alkalmat adott arra, hogy minél jobban felkészüljön a játékunkra. Várjuk a találkozót, szeretnénk minél jobban teljesíteni, úgy érzem, becsülettel fel is készültünk a mérkőzésre.”

A Mezőkövesd elleni találkozó után előbb az FTC elleni, 1. fordulóból elhalasztott idegenbeli meccsét játssza le a KTE, majd a DVTK-nál vendégeskedik, aztán a gyors kontraakciókra építő Paksi FC érkezik Kecskemétre, majd idegenben az Újpesttel csap össze Szabó István együttese.

A lila-fehérek egy bajnokival kevesebbet játszottak, három győzelemmel és két vereséggel a tabella 7. helyén várják a pénteki mérkőzést, s nyilván szeretnék megszerezni hazai pályán az idénybeli negyedik győzelmüket.

Kérdés ugyanakkor, hogy a mumusnak számító Mezőkövesd ezúttal is megtöri-e a kecskemétiek sorozatát.

NB I, 2023–2024, 7. FORDULÓ
 HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Szeptember 22., péntek
20.00: Kecskemét–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport)
Kecskemét, Széktói Stadion  
Szeptember 23., szombat
14.30: Puskás Akadémia–Paks (Tv: M4 Sport)Felcsút, Pancho Aréna  
17.00: DVTK–DVSC (Tv: M4 Sport)Miskolc, DVTK Aréna
  
19.30: Újpest–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
  
Szeptember 24., vasárnap
15.00: Fehérvár–ZTE (Tv: M4 Sport)Székesfehérvár, Sóstói Stadion  
17.30: Ferencváros–Kisvárda (Tv: M4 Sport)Budapest, Groupama Aréna  

 

2023.12.06 17:10:03

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A klubok költségvetését tekintve Dávid harcol Góliáttal.

2023.12.06 23:28:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.12.06 15:43:59

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vasárnap a két csapat az Üllői úton döntetlent játszott, szerdán azonban már a Ferencváros akarata érvényesült.

2023.12.04 22:31:40

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nem kérdés, az elvakult futballőrület éppoly veszélyes, mint a közéleti sértettségtől vezérelt, zsigeri futballgyűlölet. Furcsán hangzik esetleg, de a magyar válogatott kínálta közös élmény attól egyedülálló, hogy még a politikai harcok ellenében is képes egységet teremteni, különbözőségeket feledtetni, a szétszabdalt társadalomnak szívmelengető összetartozás-érzést nyújtani.

2023.12.03 23:56:29

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az Újpest ellen is csak honfitársaink léptek pályára.