NB I: Dejan Sztankovics a Ferencváros új vezetőedzője – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.04. 14:41
null
A legutóbb az olasz Sampdoriát irányító Sztankovics lett a Ferencváros vezetőedzője (Fotó: AFP)
A labdarúgó NB I-ben érdekelt Ferencváros a hivatalos honlapján közölte, hogy Dejan Sztankovics váltja Máté Csabát a csapat kispadján.

Korábban a Nemzeti Sport is beszámolt arról, hogy Dejan Sztankovics az egyik jelölt a Ferencvárosnál a vezetőedzői posztra és az Ekl-selejtezők után születhet végleges döntés arról, ki irányíthatja a csapatot az idény folytatásában – ezt erősítette meg hétfőn a klub a hivatalos bejelentéssel.

„Férfi labdarúgócsapatunk a feröeri Klaksvík elleni Bajnokok Ligája-búcsút követően Máté Csaba irányításával mindhárom párharcát sikerrel vette és bejutott a Konferencia Liga csoportkörébe. A csapat irányítását a napokban a 45. születésnapját ünneplő korábbi szerb válogatott labdarúgó, az olasz Interrel BL-győztesDejan Sztankovicsveszi át. A szakember évekig dolgozott a belgrádi Crvena zvezda, majd azt követően legutóbb a Sampdoria edzőjeként. Az FTC köszöni Máté Csabának, hogy az egyik legnehezebb időszakban sietett a klub segítségére és vezette az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörébe a csapatot” – olvasható a fradi-hu-n.

A 44 éves szakember a szerb bajnokságot háromszor, míg a Szerb Kupát kétszer nyerte meg a Crvena zvezdával, amelyet 2019 decemberében vett át. A belgrádi együttes vele a kispadon 2020-ban az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába, míg egy évvel később ugyanennek a sorozatnak a nyolcaddöntőjéig menetelt, ahol a Milan, illetve a Rangers jelentette a végállomást.

2022 októberében idény közben vette át az akkor még olasz élvonalbeli Sampdoria irányítását, de nem tudta megmenteni a kieséstől a genovai együttest.

Sztankovics a Crvena zvezda kispadján 130 tétmeccsen 103 győzelmet, 17 döntetlent és 10 vereséget számlált, míg a Sampdoriánál 32 tétmérkőzésen négy győzelem, nyolc döntetlen, illetve 20 vereség volt a mérlege.

NB I-ES EDZŐVÁLTÁSOK A 2023–2024-ES BAJNOKI IDÉNY KÖZBEN
2023. 09. 04.
Ferencváros
Máté Csaba (az 1. forduló előtt Sztanyiszlav Csercseszovot váltotta) helyett Dejan Sztankovics
2023. 09. 03.
Kisvárda
Gerliczki Máté helyett Mátyus János
2023. 08. 12.
Kisvárda
Milos Kruscsics helyett ideiglenesen Gerliczki Máté
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik