MLSZ: augusztus 15-én kezdődik az NB I új idénye

Vágólapra másolva!
2020.06.23. 16:58
null
Augusztusban rajtol az új idény (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján megjelentek szerint a 2020–2021-es bajnoki labdarúgóidény idehaza augusztus 2-án kezdődik, amikor elindulnak az NB II küzdelmei. A szövetség tájékoztatása szerint az NB I-ben augusztus 15-én rendezik meg az új bajnokság első mérkőzéseit. A futsalbajnokság és a női élvonal várhatóan augusztus végén rajtol.

 

„Az elmúlt hónapokban Magyarországon kialakult helyzet és a bajnokság későbbi lezárása miatt valamennyi labdarúgó-bajnokság esetében a nevezési határidő 2020. július 3., 12.00 órára módosul az MLSZ elnökségének keddi döntését követően” – áll a szövetség honlapján megjelent közleményben.

Az elnökség ülésén az elfogadott részletes versenykiírások alapján eldőlt, hogy az új labdarúgóidény a másodosztály küzdelmeivel, augusztus 2-án indul. Az NB I augusztus 15-én, a futsalbajnokság és a női NB I várhatóan augusztus végén rajtolhat – összhangban a nemzetközi versenynaptárral.

„A járványhelyzet következtében a legtöbb bajnokság több vagy kevesebb tavaszi forduló elhagyásával került lezárásra, záró táblázat megállapítása mellett. Erre tekintettel a 2020–2021-es férfi NB III-as bajnokságok versenykiírásai az alábbiak szerint módosultak: az eddigi 48 csapat helyett előreláthatólag 60 csapat vesz részt a küzdelmekben (3x20 csapat). A 37 benn maradó együttes mellett a 13 megyei I. osztályú bajnok csatlakozhat, továbbá 10 NB I-es tartalékcsapat azzal a megkötéssel, hogy a fiókcsapatok esetében a sportszervezet maximum négy fő 1999. december 31-nél korábban született labdarúgót szerepeltethet” – áll az mlsz.hu-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik