CS. A. 2022.04.13 09:38 Frissítve: 2022.04.13 11:31

Honvéd: Mindenkinek be kell állni a sorba – Hidi Patrik

A kispesti középpályás szerint ha úgy futballoznak, mint a Megyeri úton, akkor lehet esélyük az éllovas Ferencváros ellen is szombat este.

 

Hidi Patrik szerint hiba nélkül kell játszaniuk, ha meg akarják állítani a Ferencvárost (Fotó: Tumbász Hédi)

Halovány játék, a félidőben három lecserélt játékos, sima vereség Zalaegerszegen – biztos, hogy a múlt hét pénteki, ZTE FC elleni bajnoki (1–3) nem kerül be a klub históriás könyvének legszebb lapjaira… Nebojsa Vig­njevics vezetőedző negyvenöt perc szinte kilátástalan játék után döntött úgy, hogy Marko Petkovics, Zinédine Machach és Zsótér Donát is az öltözőben marad, s bár a fordulás után némileg jobban futballozott a pesti együttes, összességében megérdemelten nyertek a zalaiak. Az igazsághoz tartozik ugyanakkor, hogy 2–1-es hazai vezetésnél Hidi Patrik egyenlített, de a VAR les címén elvette a kispestiek gólját.

„Kétségtelen, gyengén teljesítettünk, ezt el kell ismerni – mondta lapunknak Hidi Patrik, a Bp. Honvéd 31 éves középpályása. – Csodás érzés volt, amikor sikerült gólt lőnöm, örült az egész csapat, aztán… A VAR a Paks ellen is megtréfált minket másfél héttel ezelőtt, és a Zete ellen is: talán néhány centis lesen állt Mohammed Kadiri, akitől a passzt kaptam, így érvénytelenítették a gólomat. Már kezdjük megszokni, hogy így veszítünk pontokat, hiszen ki tudja, mi történik, ha egyenlítünk. De hangsúlyozom, a ZTE összességében megérdemelten szerzett három pontot, kifejezetten rossz napot fogtunk ki.”

Nebojsa Vignjevics keményen fogalmazott a lefújás után, többek között elmondta, hogy „az első félidőben keveset futottak és ütköztek a játékosok, így pedig amatőr szinten sem lehet nyerni”, s azt is hozzátette, hogy egyedül Szappanos Péter nyújtott jó teljesítményt, ha nem véd kiemelkedően,  „katasztrofális vereséget szenvedtünk volna”. Hogy ezen szavak milyen hatással lehetnek a csapatra, az legközelebb a szombati, Ferencváros elleni bajnokin derül ki, a mérkőzés 19.30-kor kezdődik a Bozsik Arénában.

„Elég ránézni a tabellára, láthatjuk, a Ferencváros magabiztosan vezeti a bajnokságot, ez nyilván nem a véletlen műve. Jó csapat, ráadásul javuló formát mutat. Ha az Újpest ellen mutatott játékkal rukkolunk ki, amikor kettő nullára nyertünk a Megyeri úton, akkor szerezhetünk meglepetést. De ehhez mindenkinek be kell állnia a sorba, egységes csapatként kell működnünk, zártan, hiba nélkül kell védekeznünk, s abból kell indítanunk a támadásainkat. Nem hagyhatunk területet a Fradinak. Barátommal, a Ferencvárosban szereplő Vécsei Bálinttal ugyanúgy beszélünk a mérkőzés hetében is, de a meccsről ilyenkor kevés szó esik, arról inkább a lefújás után váltunk szót.”

A Honvédnak valóban bravúrt kellene bemutatnia, hiszen bár hat ponttal szerzett többet, mint a már kieső helyen álló Gyirmót FC Győr, a hátralévő hat fordulóban ez gyorsan megváltozhat. A Ferencváros ellen nem mostanában nyert a Honvéd bajnokin: a legutóbbi nyolc mérkőzésen hat zöld-fehér siker és két döntetlen született. Legutóbb három évvel ezelőtt, 2019 áprilisában örülhettek a kispestiek győzelemnek (3–2), igaz, az akkori gólszerzőkből már csak Tokmac Nguen szerepel a Fradiban, a ferencvárosi Ihor Haratin nem, s az akkor duplázó Ben-Hatira, valamint Uzoma sem a Honvédban futballozik már.

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.

2022.08.07 17:11:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egy gólt elvett az Újpesttől a VAR, aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben a lila-fehérek, simán kikaptak.

2022.08.07 15:03:24

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Meggyőző játék, 4–2-re nyert a hazai együttes, Supka Attila csapata egy félidőnyit emberhátrányban játszott.

2022.08.06 17:51:22

Labdarúgó NB I A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍTOTT: BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Több mint hét év után lőtt újra gólt a KTE az NB I-ben, Szabó Levente tizenegyesből egyenlített.