S. T. J. 2021.03.30 23:31 Frissítve: 2021.03.30 23:54

Háttéremberek a DAC-nál; Valternek jó szeme van a szökéshez

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

• Dunaszerdahelyen több magyar szakember dolgozik a háttérben a sikerekért. Bernd Storck kinevezése után a korábban a magyar utánpótlásban szövetségi edzőként dolgozó Németh Antal is csatlakozott a stábhoz, Czuczi Mátyás asszisztens edzőként és videoelemzőként segíti a csapatot, Zacsovics Zoltán pedig csapatvezetőként tevékenykedik. Őket mutatjuk be cikkünkben, amelyből az is kiderül, miként segíti a Mol Arénában már kiépített kamerarendszert, hogy már meccs közben el lehessen küldeni a fontosnak vélt szituációk felvételét a kispadon dolgozó szakmai stábnak.

• Három nap alatt két top tízes helyezést, köztük élete első world tour dobogóját könyvelhette el a Katalán körversenyen Valter Attila. A Groupama-FDJ 22 esztendős versenyzője nem beszélt a levegőbe, amikor tavalyi pazar Giro-bemutatkozása után azt mondta, ameddig csak lehet, szeretné kettesével-hármasával venni a lépcsőfokokat. A lapunknak adott interjúból az is kiderül, hogy a fiatal kerékpárosnak sokkal jobb szeme van a szökésekhez, mint ahogy azt korábban gondolta.

• Március 1-én nevezték ki Kudor Kittit a DVSC női kézilabdacsapatának élére, Köstner Vilmos helyére. Harminchárom évével ő az NB I történetének legfiatalabb női edzője. A tréner a Nemzeti Sportnak elmesélte, hogy mindjárt a kezdet zűrös volt, hiszen négy nappal a munkába állása után már meccset játszottak, a következő héten pedig jött a vírus miatt beiktatott kényszerszünet. Az első napokban a tervezett munkának csak a töredékét tudták elvégezni „home office-ban”, a második héten pedig az ifisták segítségével lehetett érdemben dolgozni.

2021.09.26 16:34:52

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Fradi sorozatban kilencedszer nyert odahaza a lila-fehérek ellen, pedig az Újpest emberhátrányban sem adta fel.

2021.09.26 13:02:17

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bár megszerezte a vezetést a Debrecen Kisvárdán, megtartani már nem tudta az előnyt.

2021.09.25 20:39:20

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Szinte minden az Újpest ellen szól tehát, mégsem javasoljuk, hogy mindenki feltegye a házát a Fradi győzelmére.