P. K. 2021.04.16 07:23 Frissítve: 2021.04.16 09:02

FTC–Újpest: a lilák nem állnak sorfalat, a fradisták ezentúl igen

A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor a héten felvetette, hogy az Újpest FC díszsorfalat állhatna a két csapat jövő keddi bajnokija előtt, ha addigra az FTC már megnyeri a bajnoki címet a labdarúgó NB I-ben. Az Újpest csütörtökön jelezte, nem lesz díszsorfal, a lilák válaszára reagálva az FTC elnöke viszont megígérte, hogy amíg ő vezeti a klubot, mostantól minden ellenfél számíthat díszsorfalra, ha bajnokként lép pályára a Ferencváros ellen az utolsó fordulókban.

Hagyomány lehet belőle? Bár korábban Magyarországon nem volt szokás, a Mol Fehérvár tavaly díszsorfallal tisztelgett az akkor már bajnok Ferencváros előtt (Fotó: archív)

 

A díszsorfal ügyében csütörtökön az Újpest Média kereste meg az Újpest FC-t, és a klub válaszában leszögezte, ahogy ez eddig sem volt itthon szokás (tavaly és tavalyelőtt sem állt sorfalat az Újpest), a jövő heti derbin sem áll díszsorfalat a Ferencvárosnak, ha az FTC a hétvégén Kisvárdán megnyeri a bajnokságot. „Ennek Magyarországon nincs hagyománya” – fogalmazott válaszában az Újpest FC.

Erre a válaszra azóta Kubatov Gábor is reagált a Facebook-oldalán:

„Sajnálattal, ugyanakkor sportbaráti tisztelettel elfogadom az Újpest válaszát, miszerint nem fognak díszsorfalat állni, ha a Fradival mint bajnokkal csapnak össze – írta a Ferencváros elnöke. – Én ennek ellenére is azt ígérem, hogy amíg én vagyok a Fradi elnöke, minden magyar bajnokcsapat számíthat arra, hogy sorfalat állunk számára. Ez alól az Újpest sem kivétel. Ha egyszer megnyeri a bajnokságot, meg fogjuk tapsolni ezért az eredményért. A gratuláció minden bajnoknak és minden győztes ellenfélnek kijár. Chelsea, Liverpool, Sevilla – csak néhány topcsapat, amely sorfalat állt, amikor riválisuk friss bajnokként érkezett a meccsre. De említhetném a Videotont is, ha már az Újpest a döntésében a magyar sporthagyományokra hivatkozott. A Videoton ugyanis, mellyel ádáz csatát folytatunk minden évben, díszsorfallal tisztelgett a bajnok Fradi előtt. Ez így korrekt.”

A tabellát 13 pontos előnnyel vezető Ferencváros múlt héten, a 2. helyen álló Puskás Akadémia ellen még nem tudta biztossá tenni a bajnoki címét, de ha nyer Kisvárdán szombaton, akkor bajnok. És akkor is ünnepelhet, ha nem nyer, ám vasárnap a PAFC sem szerez több pontot az MTK ellen, mint a Fradi Kisvárdán.

2021.05.10 11:52:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2021.05.10 12:26:05

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Eseménydús hét után bőven volt mit kitárgyalni az M4 Sport podcastjében. (x)

2021.05.09 14:22:40

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

A tolnaiak ezúttal se tudtak nyerni idegenben a Kisvárda ellen, de övék a gólrekord a bajnokságban.

2021.05.09 14:16:29

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), VÉGH JÁNOS (percről percre)

Négyet kapott a DVTK • Mivel a Puskás Akadémia is nyert, a Vidi bronzérmesként zárja az idényt.

2021.05.09 13:59:59

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Már az első negyedórában eldőlt a találkozó. A Budafok nagy vereséggel búcsúzott az NB I-től.