K. B. 2021.04.16 19:10

FTC: Orosz Pál a nyári igazolásokról és a VAR-ról is beszélt

A Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál többek között arról is nyilatkozott, terveznek-e igazolni labdarúgót a nyáron, de szót ejtett az NB I-ben a következő évadtól bevezetendő VAR-rendszerről, és véleményezte, hogy a 2021-re halasztott Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseit akár telt ház előtt is megrendezhetik.

Orosz Pál szerint szükség van a videóbíróra az NB I-ben (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Arról is kérdezték az FTC Zrt. vezérigazgatóját, Orosz Pált, hogy várhatóak-e a nyáron igazolások az NB I-ben éllovas labdarúgócsapatnál.

„Nekünk mindig az a feladatunk, hogy ütőképes csapatot hozzunk össze az európai kupaselejtezők kezdetére. Ebben az évadban megvalósítottuk az álmunkat, bejutottunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe; ezt úgy lehet könnyebben elérni, hogy már a tavaszi szezonban összeszokik a selejtezőre készülő csapat. Ám ettől függetlenül, ha olyan játékost találunk a nyáron, aki segítségünkre lehet, akkor természetesen nyitottak leszünk az átigazolására” – mondta Orosz Pál.

A magyar élvonal következő kiírásában már kötelező lesz a videobíró, tehát a VAR-rendszer használata.

„Szerencsés vagyok, lévén, hogy benne lehetek a szövetség VAR-bizottságában. Ezúton is köszönetet szeretnék mondani azoknak, akik fantasztikus munkát végeznek annak érdekében, hogy a következő évadban megvalósulhasson a rendszer. Semmi kétség, szükség van rá, hiszen a labdarúgás egyben üzlet is; egyetlen mérkőzés kimenetele sem múlhat azon, hogy jó vagy rossz napja van a játékvezetőnek.”

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nemrégiben hivatalos közleményben bejelentette, hogy Budapest a Puskás Aréna százszázalékos kihasználtságával szeretné megrendezni a 2021-re halasztott Európa-bajnokság magyarországi mérkőzéseit. Mit szól ehhez Orosz Pál?

„Nem lehet előre látni, mi történik a következő hónapokban. Az oltásokkal szerencsére jól haladunk, szóval nem gondolom, hogy elrugaszkodott gondolat lenne a telt házas Európa-bajnoki meccsek rendezése. Természetesen ez csak úgy működhet, ha az emberek maximálisan betartják a fertőzésmegelőzési előírásokat. Szerintem az Eb arról szól, hogy a nézők is jelen vannak; rendkívül furcsa lenne nélkülük lebonyolítani. Örülök a döntésnek, és bízom abban, az egészségügyi helyzet úgy alakul, hogy megvalósulhasson.”

2021.05.05 23:22:20

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Hahn János gólszerzői alakja sokkal erősebben beég a focirajongó retinája mögé, mint az élvonal gyepét évek óta itt koptató, külföldről szerződtetett jobb- és balhátvédeké; vagy írhatnám, két hétig mindenki csak arról beszélt, vajon a paksi kispad helyett mi a csudának ült fel az üres lelátóra Bognár György.

2021.05.04 23:37:26

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik kerületben egyelőre többet teljesített a vállaltnál.

2021.05.04 09:25:21

Labdarúgó NB I SZABÓ GÁBOR

Az első Görög Kupa-siker magyar kovácsa, Rauchmaul Emil máig megfejthetetlen búcsúja.