nemzetisport.hu
2021.02.13 21:58 Frissítve: 2021.02.13 23:30

FTC: kölcsönadták az NB II-be a legfiatalabb gólszerzőt

A Ferencváros labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 18 éves védőt, Csontos Dominikot és a 32 éves kapust, Szécsi Gergőt kölcsönadta a klub az NB II-es partnercsapatának, a Soroksárnak.

Csontos Dominik (labdával) Soroksárra került kölcsönbe (Fotó: fradi.hu)

 

Csontos Dominik a folyamatos fejlődés, míg Szécsi Gergő egy sajnálatos sérülés miatt került Soroksárra – írja a fradi.hu.

Férfi labdarúgócsapatunk játékosa, Csontos Dominik, aki nemrég megszerezte pályafutása első bajnoki gólját felnőttcsapatunkban, a további fejlődés és a tapasztalatszerzés céljából a tavaszt partnercsapatunknál, a Soroksárnál fogja tölteni” – fogalmaz a klub hivatalos honlapja. Mint ismeretes, a 18 éves védő januárban, a Budafok ellen 3–0-ra megnyert meccsen játszotta az első NB I-es találkozóját ebben az idényben, melyen gólt is szerzett. Azzal a találattal akkor az idény legifjabb gólszerzője is lett az NB I-ben, azóta ezt a rekordot  a paksi Szendrei Ákos megdöntötte, de az FTC legifjabb gólszerzője ebben a bajnoki idényben, az élvonalban továbbra is Csontos.  

Azt szeretnénk, ha Dominik hétről hétre fejlődne és versenytapasztalatot szerezne. Ehhez a Soroksár ideális lesz. A következő időszakban a fejlődéséhez szükséges következő lépcsőfokot itt teheti meg. Bízunk benne, hogy az itt elért fejlődésével középtávon a felnőttcsapatunkba is be tudjuk majd őt építeni” – nyilatkozta a FradiMédiának az FTC sportmenedzsere, Hajnal Tamás.

Szécsi Gergő Varga Ádám pótlására kerül a Soroksárhoz, aki combizomsérülése miatt nem tud a csapat rendelkezésére állni. Szécsi távozásával az FTC tartalékcsapatának is kapusra volt szüksége, így oda a soroksári Oroszi István érkezett.

Varga Ádám, aki szintén fontos játékosunk sajnálatos módon megsérült. Fontosnak tartottuk, hogy a Soroksár minőségi játékossal tudja őt pótolni, ezért került Szécsi Gergő hozzájuk. Azonban nekünk is lényeges volt, hogy az NB III-as csapatunkban jó képességű kapussal rendelkezzünk, ezért került sor a cserére és jött az FTC II-be Oroszi István a Soroksártól” – mondta Hajnal Tamás.

A változtatásokról a Soroksár ügyvezetője, Dragóner Attila is nyilatkozott.

„Szécsi Gergőre azért van szükségünk, mert kapusunk, Varga Ádám súlyos combsérülést szenvedett. Ezért hoztuk meg ezt a döntést, míg csapatunk harmadik számú kapusa, Oroszi István a Fradi II-ben folytatja pályafutását. Csontos Dominik a Ferencvárossal való partnerkapcsolatunknak köszönhetően játszott már korábban is nálunk, akkor is jó benyomást tett ránk. Azt gondolom, fontos lépcsőfok lesz a pályafutásában, hogy minél több NB II-es mérkőzésen a pályán legyen. Bízom benne, hogy kölcsönösen jó lesz az együttműködésünk mind az ő, mind a klub számára” – mondta a Soroksár ügyvezetője, az FTC korábbi játékosa.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Gera Dániel (MTK Budapest), Giorgi Haraisvili (grúz, IFK Göteborg – Svédország), Katona Máté (MTK Budapest), Samy Mmaee (belga-marokkói, Sint-Truiden – Belgium), Henry Wingo (amerikai, Molde FK – Norvégia) 
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Dejan Georgijevics (szerb, Velez Mostar – Bosznia-Hercegovina), Abraham Frimpong (ghánai, al-Ain – Szaúd-Arábia), Varga Roland (MTK Budapest)
Kölcsönbe távozók: Csonka András (Budafoki MTE), Csontos Dominik (Soroksár), Szécsi Gergő (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.

2022.11.19 00:08:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És itt jutunk el a csercseszovi futballfelfogás alapjához: a labdarúgóit felszabadítja a kötöttségek alól, és hagyja, hogy abban a szerepben, taktikával játssznak, amiben a leginkább ki tudják bontakoztatni képességeiket..