Felkészülés: hármat kapott a DVTK, Rudolf megsérült

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.03. 19:51
null
Jól megtelt a lelátó a DVTK felkészülési meccsére (Fotó: <a href="http://dvtk.eu/" target="_blank">dvtk.eu</a>)
A Diósgyőri VTK labdarúgócsapata nemzetközi felkészülési mérkőzésen hazai pályán 3–0-s vereséget szenvedett a román élvonalbeli Gaz Metan Mediastól.

Meglehetősen erős felkészülési ellenfél jutott szerdára a DVTK-nak: a román Gaz Metan Medias ezt a pályán is bizonyította, lévén a szünetben már 3–0-ra vezetett. Pedig nem úgy kezdődött a mérkőzés, mint ami már 45 perc alatt eldől: a nagyon agilisan kezdő Rudolf Gergely és L'Imam Seydi rendre megkeverte a vendégeket, de kísérleteiket nem követte gól. Bezzeg a Gaz Metan első komoly helyzetéből betalált: Eric de Oliveira Pereira (művésznevén Eric) előbb kiosztott egy laza esernyőcselt, majd ziccert teremtett magának és kapufás gólt lőtt.

A Diósgyőr hórihorgas brazil védője, Alves révén egyenlíthetett volna, majd a próbajátékon levő spanyol Adri kísérletezett szabadrúgásból, hiába. A félidő vége pedig két román gólt hozott: előbb az algériai utánpótlás-válogatott Ajmen Tahar lőtte át a diósgyőrieket, majd a koszovói Azdren Llullaku is beköszönt.

Tomiszlav Szivics ötöt váltott a második félidőre (majd a játékrész során tovább cserélt), de az eredmény nem változott, kiegyenlített játék mellett maradt lefújásig a 0–3. A 75. percben Rudolf Gergelyt sérülés miatt kellett lecserélni – így aztán a meccs után is van miért izgulni a diósgyőrieknek.

„A mai mérkőzés egy jó teszt volt. Hiába játszottunk mezőnyfölényben, a rivális csapat megbüntette minden megingásunkat. Látszott, hogy az ellenfelünk előrébb jár a felkészülésben. A találkozón látottak rámutattak a hibáinkra, például arra, hogy nagy szükségünk van egy befejező csatárra" – értékelte a meccset Szivics a dvtk.eu-nak.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVTK–GAZ METAN MEDIAS (román) 0–3 (0–3)

DVTK Stadion, 2000 néző. Vezette: Nagy R.
DVTK: Simics (Rajics, a szünetben) – Vági (Vadász, a szünetben), Alves (Hornyák, 75.), Kádár (Hanek, 63.), Husic (Takács P., a szünetben) – Elek Á. (Gohér, a szünetben), Adri (Kostic, 63.) –Gallardo (Csirszki, 69.), Rudolf (Nagy T., 75.), Seydi (Nikházi, a szünetben) – Bacsa (Bogáti, 69.).
Gólszerző: Eric (23.), Tahar (42.), Llullaku (44.)

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Nemzetközi mérkőzések

Puskás Akadémia–NK Osijek (horvát) 2–0 (Gajdos, Tepuric)
MVM-Paks–NK Osijek (horvát) 1–1 (Báló)
Győri ETOFC Slovácko (cseh) 1–1 (Nicorec)
Győri ETO–FC Slovácko (cseh) 4–0 (Kink 2, Kamber, Völgyi)
Diósgyőr–Gaz Metan Medias (román) 0–3
Kaposvár–Zeljeznicar (bosnyák) 1–1 (Oláh L.)
KTE-Phoenix Mecano–SV Austria Salzburg (osztrák, III.) elmaradt
Felkészülési mérkőzés
Ferencváros–Vasas 4–1 (Böde 2, Somália, Halilagic, ill. Crisan)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik