Felkészülés: a Vidit legyőzve hangolt az NB I-re a Paks

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.08. 18:45
null
A Paks legyőzte a Videotont a két csapat bajnoki főpróbáján (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu/" target="_blank">vidi.hu</a>)
A Paks labdarúgócsapata utolsó felkészülési mérkőzésen 2–1-re győzött a találkozón több fiatalt is bevető Videoton vendégeként. A Mezőkövesd 4–1-re nyert a másodosztályú Szolnok otthonában, míg az NB I egyik újonca, a Balmazújváros 2–1-re fordított az NB II-be frissen feljutott Kazincbarcika ellen. A DVSC két edzőmeccset is játszott szombaton: a Szeged 2011 elleni találkozó félbeszakadt, majd a román élvonalbeli Temesvárt kiütötte a Loki. Az Újpest zárt kapuk mögött 3–1-re nyert a másodosztályú Vác ellen, míg a DVTK 2–0-ra kikapott a török Galatasaraytól.

 

Egy héttel az NB I 2017–2018-as idényének a rajtja előtt a Paks a kissé tartalékosan felálló, több fiatalt is bevető Videotonhoz látogatott. A tolnaiak hamar megszerezték a vezetést: az 5. percben Haraszti Zsolt remek beadását Bartha László váltotta gólra.

A folytatásban mindkét kapu előtt több lehetőség adódott, újabb gólt azonban csak a 63. percben jegyezhettünk fel, ekkor Barczi Dávid talált be a tizenhatoson belülről. Csertői Aurél csapata nem hagyta ennyiben, a 80. percben a csereként beálló Báló Tamás köszönt be, így a Paks 2–1-re megnyerte a bajnoki főpróbáját.

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője hét nyári szerzeményt is a kezdőcsapatba jelölt az NB II-es Vác elleni zárt kapus felkészülési mérkőzésen.Branko Pauljevicsazonnal meg is hálálta a bizalmat, már a 2. percben gólt szerzett. ErreZsolnai Richárdrévén volt válasza a vendégeknek, ám a nyári felkészülés alatt már a harmadik találatát jegyzőNovothny Somaújra előnyhöz juttatta a lilákat, sőt az első félidő vége előtt mégWindecker Józsefis beköszönt.

A második félidőben már nem változott az eredmény, az Újpest – a szurkolók és a klub vezetősége közöttkialakult vitaellenére – győzelemmel melegített az NB I jövő szombati rajtjára.

A DVSC szombati első, a másodosztályú Szeged 2011 elleni felkészülési mérkőzését a játékvezető a heves villámlás miatt az 55. percben, gól nélküli állásnál félbeszakította.

A Loki szombaton még egy edzőmeccset játszott, a román élvonalbeliTemesvárt fogadta, amely a nemrég véget ért idényben az osztályozón harcolta ki a bennmaradást. A DVSC a mezőkövesdi kölcsönből visszatérőSós Bencególjával már a 9. percben megszerezte a vezetést. A nagyjából 2000 fős közönség előtt rendezett találkozó első félidejében nem esett több gól, nem úgy, mint a másodikban:Takács Tamásaz 59. és a 64. percben is betalált, így nem maradtak izgalmak a hajrára. Még egy gól azonban érkezett, a duplázó csatárt váltóJustin Mengolofejelt a hálóba egy szöglet után, így Herczeg András csapata 4–0-ra kiütötte a Temesvárt.

A DVTK a szlovákiai Somorján edzőtáborozó Galatasaray ellen játszott – a török csapat bérelte ki az ETO Parkot, vagyis ő volt a pályaválasztó Győrben. A Galata két tizenegyessel nyerte meg a mérkőzést, amelyen a diósgyőrieknél bemutatkozott az újonnan igazolt görög támadó, Nikolaosz Joannidisz. A jó felépítésű, 23 esztendős támadó jól fejel, jól mozgott be az üres területekre, jól is fedezte a labdát, még helyzetbe is került, ám kihagyta a kínálkozó lehetőséget.

A Mezőkövesd öt új játékossal a kezdőcsapatban állt fel a másodosztályú Szolnok ellen, és az egyik újonc, az MTK-tól érkezettVadnai Dánielszerezte az edzőmeccs első gólját. A folytatásban a Szolnok ugyan egyenlített, de későbbMarek Strestík(11-esből) és a második félidőben csereként beálló új szerzemény,Szalai Attilais a kapuba a talált – a Mezőkövesd 4–1-re győzött. Az élvonalbeli csapatban egy kiszemelt is pályára lépett a második félidőben, a kameruni Parfait, aki Tóth Bencét váltotta. Az afrikai játékosról bővebb felvilágosítást nem adott a klub, de feltételezhető, hogy a 27 éves Louise Parfait-ról van szó, aki legutóbb a tuniszi Club Africainben játszott, Tunéziában.

A Vitelki Zoltán által irányított, immár NB II-es Kazincbarcika hamar megszerezte a vezetést Boros Gábor góljával, ám az élvonal egyik újonca, a Balmazújváros a második félidőben Zsiga Ervin találatával egyenlített, majd friss nyári igazolás, Nemanja Andrics révén a győztes gólt is megszerezte.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
VIDEOTON–PAKS 1–2 (0–1)

Videoton: Horváth T. (Hársfalvi, 61) – Bolla, Mocsi, Fejes, Tamás K. – Szolnoki (Burka, 72.), Varga J. – Szabó B., Barczi, Bódi – Maric (E. Hadzic, 77.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Paks: Molnár P. (Verpecz, a szünetben) – Kulcsár D. (Vági, 77.), Lenzsér (Zachán, 77.), Gévay, Szabó J. (Báló, 70.) – Papp K. – Haraszti (Hahn, 70.), Kecskés (Hajdú Á., 64.), Bertus (Nagy R., 80.), Bartha – Szakály D. (Koltai, 64.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Barczi (63.), ill. Bartha (5.), Báló (80.)

ÚJPEST–VÁC FC 3–1 (3–1)
Újpest: Pajovics – Szűcs K., Bojovics, Litauszki, Balázs B. – Windecker, Szankovics – Obinna, Nagy D., Pauljevics – Novothny. Cserék: Banai, Pávkovics, Cseke, Diallo, Tischler, Angelov, Kálnoki-Kis
Gólszerző: Pauljevics (2.), Novothny (34.), Windecker (40.), ill. Zsolnai R. (12.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

GALATASARAY (török)–DVTK 2–0 (1–0)
Győr,
ETO-park, zárt kapuk mögött
V: Juhász D.
DVTK: Rados – Eperjesi (Nagy T.), Lipták (Forgács), Karan, Tamás M. – Busai (Tóth B.) – Vela (Fülöp I.), Nono (Oláh B.), Óvári (Ugrai) – Joannidisz (Makrai), Szarka Á. (Bacsa)
Gólszerző: Belhanda (33. – 11-esből), Derdiyok (58. – 11-esből)

SZOLNOK–MEZŐKÖVESD 1–4 (1–2)
Mezőkövesd:Tujvel (Dombó) – Farkas D., Hudák (Széles), Pillár, Gohér (Szalai A.) – Tóth B. (Parfait), Keita (Köböl) – Brasen (Baracskai), Strestík (Veszelinovics), Vadnai (Csirmaz) – Novák Cs. (Fröhlich). Vezetőedző: Radványi Miklós
Gólszerző:Vadnai, Strestík, Szalai A., Farkas D., ill. Katona

DVSC–POLI TIMISOARA (Temesvár, román) 4–0 (1–0)
DVSC: Kovács P. (Nagy S., a szünetben) – Kuti (Djelmic, 80.), Kinyik, Mészáros N. (Szatmári Cs., 80.), Ferenczi J. – Jovanovic, Szekulics, Tőzsér, Sós (Völgyi 65.) – Holman (Kusnyír 80.), Takács T. (Mengolo 71.). Vezetőedző: Herczeg András
Gólszerző: Sós (9.), Takács T. (59., 64.), Mengolo (83.)

DVSC–SZEGED 2011 0–0 – az 55. percben villámlás miatt félbeszakadt
DVSC:Nagy S. – Bényei, Szilvási, Szatmári, Barna (Balogh K., a szünetben) – Varga K., Csősz, Bíró P., Nagy K. – Tisza, Vidmar. Vezetőedző: Herczeg András

BALMAZÚJVÁROS–KAZINCBARCIKA 2–1 (0–1)
Balmazújváros:
Horváth L. – Habovda, J. Bogdanovic, Tamás L., Uzoma – Vajda S., Sigér D., Haris, Andrics – Kovács Á., Fekete Á. Csereként pályára lépett: Batarelo, Arabuli, Belényesi, Bódis, Póti, Virág, Vólent, Zsiga, Bokros, Mikuljak. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerző:
Zsiga (60.), Andrics (75.), ill. Boros G. (8.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik