nemzetisport.hu 2017.07.08 16:05 Frissítve: 2017.07.09 11:14

Újpest: „Alstublieft, Meneer, ga naar huis!” – ezt üzente Urbán a tulajdonosnak

Mint ismert, az Újpest labdarúgócsapatának szurkolói címerellenes tüntetést szerveztek 16 órára, a Vác elleni felkészülési mérkőzés előtt – amelyet aztán 3–1-re megnyertek a lila-fehérek –, hogy tiltakozzanak az új klubcímer miatt. Az esemény felszólalt az Újpest korábbi labdarúgója, Urbán Flórián is, aki flamand nyelven szólította fel Roderick Duchatelet tulajdonost, hogy távozzon az egyesület éléről. Képek és videók a helyszínről!

Az Újpest-drukkerek véleménye (Fotók: Török Attila)

 

Az Újpest szurkolói 16 órára szerveztek tüntetést, hogy tiltakozzanak az új klubcímer ellen. Mint ismert, a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet irányította klub hétfőn önhatalmúlag megváltoztatta a futballcsapat címerét, holott ezt hevesen ellenezték a szurkolók, sőt az anyaklub, az UTE sem engedélyezte a módosítást.

A tüntetésen elhangzott, hogy a drukkerek nem kívánják bojkottálni az Újpest mérkőzéseit, sőt arra biztatják szurkolótársaikat, hogy minél többen jelenjenek meg Pakson az első bajnoki mérkőzésen, majd a Ferencváros elleni hazai rangadón – amelyről még nem lehet biztosan tudni, hogy hol rendezik meg.

„Összefogással kell megnyerni a háborút” – jelentette ki a vezérszurkoló, aki arra kérte a szimpatizánsokat, hogy ne próbáljanak meg bejutni a Vác elleni felkészülési mérkőzésre, amelyre 18 órától, zárt kapuk mögött került sor. A találkozót az Újpest 3–1-re megnyerte.

 

 

Az Újpest szurkolói egyebek mellett szeretnék elérni, hogy hozzák nyilvánosságra az új címer megválasztásáról szóló szavazás végeredményét, illetve kérdőre vonnák Duchatelet-t, hogy milyen alapon változtatta meg a nagy hagyományokkal bíró, 20-szoros bajnokcsapat címerét.

A drukkerek Gyarmati Eszter kapcsán megjegyezték, hogy az ügyvezető igazgatónak fontosabb a pénz, mint a klub. A tüntetésen felszólalt az egykor lila-fehérben futballozó Széki Attila, aki Curtis művésznéven ismert zenész, valamint az Újpest 40-szeres válogatott játékosa, Urbán Flórián is.

Urbán Flórián fanatikusan szólt a szurkolókhoz

„Ez az én hazám! Bárhová vetett a sors, bárhol játszottam, a szívem mindig az Újpesté volt. Amikor befejeztem a pályafutásomat, hittem és bíztam benne, hogy akár edzőként, akár más pozícióban lehetőséget kapok, hogy szeretett klubomat szolgáljam” – kezdte Urbán.

„Nem kaptam meg a lehetőséget. Érkezett egy belga tulajdonos, akiben bíztam, hiszen hat éven keresztül Belgiumban futballoztam. Belga barátaim hívták fel, és mondták el neki: »Roderick, itt van Urbán Flórián, flamandul beszél, a szíve és a lelke az Újpesté. Miért nem alkalmazod valamilyen formában a klubnál?« Azt felelte, hogy ő egy nőnek hisz, aki azt mondta, hogy Urbán egy alkoholista, nem hozhatja ide” – folytatta indulatosan a klublegenda.

„Engem kitilthat, de ezt a címert nem veheti el az újpesti emberektől, mert ez az életünk! Egy flamand mondattal szeretném zárni: »Alstublieft, Meneer, ga naar huis! Kérem, uram, menjen haza! Hajrá, lilák!«” – zárta mondandóját Urbán, akit ezt követően a szurkolók egy emberként éltetni kezdtek.

Az NSO helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója alapján a tüntetés békés mederben zajlott, rendőrök nem voltak jelen.

URBÁN ÜZENETE DUCHATELET-NEK

AZ NSO HELYSZÍNI VIDEÓI

URBÁN FLÓRIÁN BESZÉDE TELJES EGÉSZÉBEN

A póló eleje
… és a hátulja
Az Újpest új címere (Fotó: ujpestfc.hu)

 Az NSO TV hosszabb összefoglalót is készített az új címer elleni szurkolói tüntetésről:

 

 A Újpest új címere elleni tüntetés után a szurkolók közül sokan a Szusza Ferenc Stadionnál maradtak, hogy a zárt kapuk mögül is buzdítsák csapatukat a Vác elleni felkészülési mérkőzésen. Leginkább arra voltak kíváncsiak, milyen címer szerepel a játékosok mezén.

 

A játékosok a 3–1-re megnyert mérkőzés után kijöttek a szurkolókhoz.

 

2020.02.24 22:16:42

Labdarúgó NB I L. P. I.

2020.02.24 13:35:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nikolics megszenved az első gólért, megvan Petrjak első mesterhármasa. Szépségdíjas paksi találatok.

2020.02.24 11:45:05

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Ritkaság, amikor valaki ennyire sikeres lesz és közben ilyen nagyszerű, szerény, közvetlen figura marad.”

2020.02.24 11:50:35

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„A tudása emelte nagyon magasra, ám ez csak arra szolgált, hogy emberként igyekezzen minél többet átadni magából.”

2020.02.24 09:16:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Nem szeretem a reflektorfényt. De elfogadom, hogy most nem tudom kikerülni az interjút” – mondta az FTC elleni 3–0 után.