K. Zs. 2022.01.18 17:03 Frissítve: 2022.01.18 17:56

Felkészülés: a Paks legyőzte orosz élvonalbeli ellenfelét

Egy győzelem, egy vereség a Törökországban edzőtáborozó NB I-es labdarúgócsapatok keddi mérlege: a Paks 2–0-ra megverte az orosz élvonalban maradásért harcoló Ufát, a Kisvárda 1–0-ra kikapott a cseh bajnokság ötödik helyén álló Baník Ostravától.

Ádám Martin és Böde Dániel góljával győzött a Paks (Fotó: Kovács Péter – archív)

 

„Egy orosz első osztályú csapat nyilván szervezett és fizikailag rendben van, és ami érdekes volt, mennyire tud érvényesülni egy ilyen gárda ellen a letámadásunk. Jól, hiszen rengeteg időt töltöttünk az ellenfél térfelén. Ma felcsillant a fény az alagút végén, védekezésünk racionális volt, és egy-egy hibától eltekintve az Ufa nem tudott kibontakozni ellenünk. Ez is pozitívum, illetve az is, hogy a góljainkon túl további helyzeteket is kidolgoztunk” – értékelte csapata győzelmét a paksiak vezetőedzője, Bognár György.

Erős Gábor, a Kisvárda vezetőedzője több játékost is más szerepkörben próbált ki a keddi mérkőzésen, és a szünetben is több szerkezeti változást eszközölt – derül ki a Kisvárda honlapjának beszámolójából. – Az első játékrészben is voltak lehetőségei a magyar csapatnak, amely a fordulás után támadott többet, de akkor is legfeljebb kapufáig jutott. A Baník egy távoli lövéssel döntötte el a meccset.

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
KISVÁRDA–BANÍK OSTRAVA (cseh) 0–1 (0–0)
Side (
Törökország), Arslan Zeki Demirci Sportkomplexum
KISVÁRDA: Odincov – Peteleu, Kravcsenko, Prenga. Leoni (Csirkovics, a szünetben) – Melnik (Camaj, a szünetben), Ötvös – Navrátil (Nagy M. K., 61.), Makowski (Zlicsics, 72.), Bumba – Mesanovic (Heles, 80.). Vezetőedző: Erős Gábor
Gólszerző: L. Budinsky (53.)
Forrás: kisvardafc.hu

PAKSI FC–FK UFA (orosz) 2–0 (0–0)
Belek (Törökország), Cornelia De Luxe Resort
PAKS: Rácz G. – Vas, Szélpál (Tamás, 68.), Lenzsér (Szekszárdi, 80.), Szabó J. (Medgyes, 68.) – Sajbán Máté (Balogh B., 59.), Kesztyűs B., Papp K., Medgyes (Böde, a szünetben) – Bognár I. (Nagy R.), Ádám M. (Windecker, 59.). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Ádám M. (48.), Böde (87.)
Forrás: paksifc.hu

2022.05.23 21:28:44

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem az anyagiak motiválják elsősorban.

2022.05.23 07:57:30

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Bozsik Péter: Egerszegen dolgozni a bajnoki címünket hozó idényben maga volt a mámor!

2022.05.22 22:41:57

Labdarúgó NB I KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Mert utólag már nagyon könnyű volt belemagyarázni, hogy a nagyképű magyar futballista nyilván úgy gondolta, majd jól megszívatja a BEK-győztes olaszt, emelget, esernyőzik, meg brazil körözik, és tessék, mekkorát koppant – természetesen szó sem volt ilyesmiről, a legjobbnak tetsző helyzetkezelés ért igazán kellemetlen véget.

2022.05.20 09:05:00

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

„Egy reccsenés… Nagyot kiáltott: »Végem van, eltört a lábam!« Az orvos mentőkért kiabált.”