TŐSÉR NORBERT 2020.09.16 09:35 Frissítve: 2020.09.16 09:38

DVTK: Benczés Miklósék segítenének az MLSZ-nek

Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója elmondta: klubja videofelvétellel jelezte az MLSZ fegyelmi bizottságának, hogy a Bp. Honvéd elleni bajnokin Gheorghe Grozav kiállításánál a játékvezető tévedett.

Benczés Miklósék egy videofelvétellel segítenének az MLSZ-nek (Fotó: Török Attila)

 

Nézőpont kérdése
A szabályzat szerint az a játékos, aki a labda megszerzése céljából ellenfelét szemből, oldalról vagy hátulról, egyik vagy mindkét lábát használva túlzott erővel támadja, és veszélyezteti ellenfele testi épségét, súlyos szabálytalanságot követ el, s mint ilyet, a testi érintkezéstől függetlenül kiállítással kell büntetni. Mivel ez szubjektív elem a szabályrendszerben, a fegyelmi bizottság döntése, hogyan ítéli meg egy játékos labdaszerzési kísérletét.

– Miért fordulnak a Magyar Labdarúgó-szövetséghez?
– Mert Gheorghe Grozav kiállításánál téves játékvezetői döntés született – felelte Benczés Miklós, a Diósgyőri VTK sportigazgatója, utalva a szombati Bp. Honvéd elleni (2–4) bajnoki 94. percére, amikor Bognár Tamás játékvezető kiállította a becsúszó román szélsőt, aki azonban nem ért hozzá a kispesti Gazdag Dánielhez, de kedden az MLSZ fegyelmi bizottsága egy bajnokira eltiltotta. – Álláspontunkat videofelvétellel is alátámasztottuk, és eljuttattuk a fegyelmi bizottsághoz, hogy segítséget nyújtsunk a helyes döntéshez. Remélhetőleg a bizottság is belátja, hogy a játékvezető tévedett, amivel nincs is probléma, mert mindenki tévedhet, én is szoktam hibázni, de elegánsabb és férfiasabb, ha belátják a hibát.

– Meglehet, hogy a játékvezető a szándékot büntette? Hogy Gheorghe Grozav vehemenciáját túlzottnak ítélte meg?
– Azért küldtük el a felvételt a fegyelmi bizottságnak, mert egyértelműen látszik minden. Egyebek mellett az is, hogy néhány pillanattal korábban Kesztyűs Barna sokkal veszélyesebben csúszott be, de nem érte el a labdát, ugyanakkor Grozavnak, hogy elkerülje az ütközést, hosszan kellett megtolnia, így viszont hátrányba került Gazdag Dániellel szemben. Vissza akarta szerezni a labdát, de amikor látta, hogy nem sikerülhet, visszafogta a mozdulatot, a becsúszó lábát oldalirányba elemelte.

 
DVTK: sajnálják az inzultust, elnézést kérnek a Honvédtól

– Elérhető, hogy a játékos egymeccses eltiltását visszavonja a szövetség?
– Korábban is volt már rá példa, mint ahogy felvételek alapján is tiltottak már el játékost, pedig a mérkőzésen megúszta a büntetést. Mindezek megítélése azonban nem tisztem, nem vagyok játékvezető, miként az edző és a játékos sem az. A játékvezető hétről hétre a mérkőzésekre készülő profi, miként a játékvezetői bizottság tagjai is. A lehetőséget azonban fenntartjuk, hogy megvédjük magunkat, és szóljunk, ha hátrányos helyzetbe kerülünk. Természetesen nem az elfogultság vezérel, elvégre Polgár Kristóf kiállítását és egymérkőzéses eltiltását nem vitatjuk, a játékvezető helyesen döntött. Gheorghe Grozav esetében azonban tárgyalás megtartását kezdeményezzük, ezt már közvetlenül a mérkőzés után jeleztük is.

NB I
4. FORDULÓ

Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd 2–4 (Grozav 43., Molnár G. 45+2., ill. Zsótér 16., Gazdag 41., 63., Ugrai 89.)
Miskolc, 
DVTK Stadion, 3917 néző. Vezette: Bognár Tamás 

2021.01.23 21:58:05

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Az öltözőbe belépve, majd a gyepre kifutva mindenkinek maga mögött kell hagynia a hétköznapi, modoros társalgást, ugyanis dresszben, gatyában, stoplisban más lesz a kommunikáció.

2021.01.23 14:03:31

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Oenning bemutatkozásán Bamgboye duplázott, majd Zivzivadze, Petrjak és Nikolics is betalált.

2021.01.23 13:36:04

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Fölényben játszott az FTC, de a hazaiak jól koncentráltak a zuhogó esőben.

2021.01.23 13:05:58

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hiába birtokolta a második félidőben jóval többet a labdát a hazai csapat, a vendégek előtt adódott a legnagyobb helyzet.