K. Zs. 2020.09.15 13:34 Frissítve: 2020.09.15 14:10

DVTK: sajnálják az inzultust, elnézést kérnek a Honvédtól

A DVTK rendkívül sajnálja a történteket, és elnézést kér Gazdag Dánieltől, Rác Benedek sajtófőnöktől (a Nemzeti Sport korábbi munkatársától – A szerk.), a vendég Budapest Honvédtól, valamint az M4 Sport televízió munkatársaitól – írja hivatalos honlapja keddi hírében a diósgyőri labdarúgóklub. Az előzmények: a szombati DVTK–Honvéd bajnoki mérkőzést követő pályaszéli televíziós interjú során a 4–2-re nyerő Honvéd játékosát és a vendégek sajtófőnökét a DVTK szurkolói inzultálták, emiatt félbeszakadt az interjú.

Gazdag Dániel (balra) és Hegedűs János párharca a szombati mérkőzésen (Fotó: Meder István)

 

A DVTK a pályarendszabályoknak megfelelően azonnal eljárást indított, de ezzel egy időben kérvényezi, hogy az MLSZ jelenleg érvényes, a járványhelyzet következtében szigorított előírásai miatt vizsgálják felül a pályaszéli interjúk készítésének gyakorlatát.

A diósgyőriek állítják: már a DVTK–Honvéd mérkőzés előtti napon jelezték, hogy baj lehet a lelátó előtti interjúzásból.

„Demkó Norbert, a DVTK sajtófőnöke felhívta az MLSZ és az M4 Sport illetékeseinek figyelmét, hogy nem szerencsés a helyszínválasztás közvetlenül a lelátó előtti részen. Sajnos ez már a péntek esti FTC–Paks mérkőzésen is bebizonyosodott, amikor az M4 Sport pályaszéli interjúja alatt a Ferencváros egyik játékosát inzultálták a nézőtérről” – utalt Világi Péter, a DVTK kommunikációs és marketing-igazgatója a Lovrencsics-esetre.

A hírben az is szerepel, hogy a meccset a televízió képernyője előtt követő DVTK-szurkolók közül többen jelezték a klubnak: „érzésük szerint a zajmikrofonokban jobban hallatszott a maroknyi vendégtábor, mint a diósgyőri – szokás szerint rendkívül nagy számban megjelenő – hazai ultrák” hangja. A DVTK kérte az eset kivizsgálását.

Kedd kora délután a Honvéd is visszatért a történtekre. Mint a hivatalos honlapjukon írják: lezártnak tekintik az ügyet, és hozzáteszik, hogy a szurkolók távozása után az interjúk rendben elkészültek, amiért köszönik a DVTK segítségét.

2020.09.20 14:26:41

Labdarúgó NB I H. D.

Nikolics Nemanja duplázott, Márton Gábor csapata könnyedén továbbjutott a legjobb 64 közé.

2020.09.18 19:58:19

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

Menedzsere, Varga Sándor szerint sem könnyű eset, de már 25 éve az egyik legjobb barátja.

2020.09.20 12:07:19

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A Tiszaújváros vezetést szerzett odahaza a kispestiek ellen, de a címvédő meg sem állt aztán hét gólig.

2020.09.19 12:19:49

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT, BACSKAI JÁNOS

Könnyedén győzött a tartalékos FTC a ráckevei futballünnepen, a hazaiak elérték a céljukat, szereztek egy gólt.