DVSC: naplementés világításpróba a Nagyerdei Stadionban - fotók

Vágólapra másolva!
2014.01.17. 18:06
null
Először kapcsolták fel a pályavilágítást a Nagyerdei Stadionban (Fotók: nagyerdeistadion.hu)
Pénteken délután kapcsolták fel először a pályavilágítását az épülő debreceni Nagyerdei Stadionban. Az arénában minden reflektor a helyére került, naplementekor pedig megtartották az első világításpróbát.

Az összesen 216 lámpatest 1800 lux fényerőt produkál, ez a teljesítmény tökéletesen megfelel a HD minőségű mozgókép-készítés követelményeinek is. A stadionban már szerelik a két, egyenként 52 négyzetméteres eredményjelző tartószerkezetét is. A sporttechnológia körébe tartozó eszközök közül – a pálya felfestése mellett – a szögletzászlók és a kapuk hiányoznak.

A beruházó és a DVSC kiválasztották a kispadok üléseit, amelyeket a manchesteri Old Traffordot és a madridi Bernabéut is felszerelő világcég szállítja. A DVSC stábja egyedi, címerrel ellátott ülésekről figyelheti majd a mérkőzéseket.

A sportcélú helyiségek közül az öltözőkben kicsempézték a vizes blokkokat, a zuhanyzókat, ezeken a helyeken még a festés és a padlóburkolás van hátra.

A sajtóközpontban és a konferenciateremben sikeres gépészeti próbán vannak túl és a decemberben lefektetett gyep is optimális állapotban van. Január harmadik hétvégéjén teljesen körbeér a tetőt fedő membrán. Krecz Tibor, a stadionprojekt kommunikációs felelőse aláhúzta: a műszaki készültség menetrend szerinti, így semmi akadálya, hogy áprilisban megtartsák a próbaüzemet, májusban pedig megnyissák a Nagyerdei Stadiont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik