nemzetisport.hu 2014.01.17 18:06 Frissítve: 2015.03.28 01:05

DVSC: naplementés világításpróba a Nagyerdei Stadionban - fotók

Pénteken délután kapcsolták fel először a pályavilágítását az épülő debreceni Nagyerdei Stadionban. Az arénában minden reflektor a helyére került, naplementekor pedig megtartották az első világításpróbát.

 

Először kapcsolták fel a pályavilágítást a Nagyerdei Stadionban (Fotók: nagyerdeistadion.hu)

Az összesen 216 lámpatest 1800 lux fényerőt produkál, ez a teljesítmény tökéletesen megfelel a HD minőségű mozgókép-készítés követelményeinek is. A stadionban már szerelik a két, egyenként 52 négyzetméteres eredményjelző tartószerkezetét is. A sporttechnológia körébe tartozó eszközök közül – a pálya felfestése mellett – a szögletzászlók és a kapuk hiányoznak.

A beruházó és a DVSC kiválasztották a kispadok üléseit, amelyeket a manchesteri Old Traffordot és a madridi Bernabéut is felszerelő világcég szállítja. A DVSC stábja egyedi, címerrel ellátott ülésekről figyelheti majd a mérkőzéseket.

A sportcélú helyiségek közül az öltözőkben kicsempézték a vizes blokkokat, a zuhanyzókat, ezeken a helyeken még a festés és a padlóburkolás van hátra.

A sajtóközpontban és a konferenciateremben sikeres gépészeti próbán vannak túl és a decemberben lefektetett gyep is optimális állapotban van. Január harmadik hétvégéjén teljesen körbeér a tetőt fedő membrán. Krecz Tibor, a stadionprojekt kommunikációs felelőse aláhúzta: a műszaki készültség menetrend szerinti, így semmi akadálya, hogy áprilisban megtartsák a próbaüzemet, májusban pedig megnyissák a Nagyerdei Stadiont.

 

2021.09.26 16:34:52

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Fradi sorozatban kilencedszer nyert odahaza a lila-fehérek ellen, pedig az Újpest emberhátrányban sem adta fel.

2021.09.26 13:02:17

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bár megszerezte a vezetést a Debrecen Kisvárdán, megtartani már nem tudta az előnyt.

2021.09.25 20:39:20

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Szinte minden az Újpest ellen szól tehát, mégsem javasoljuk, hogy mindenki feltegye a házát a Fradi győzelmére.