nemzetisport.hu 2014.01.17 18:06 Frissítve: 2015.03.28 01:05

DVSC: naplementés világításpróba a Nagyerdei Stadionban - fotók

Pénteken délután kapcsolták fel először a pályavilágítását az épülő debreceni Nagyerdei Stadionban. Az arénában minden reflektor a helyére került, naplementekor pedig megtartották az első világításpróbát.

 

Először kapcsolták fel a pályavilágítást a Nagyerdei Stadionban (Fotók: nagyerdeistadion.hu)

Az összesen 216 lámpatest 1800 lux fényerőt produkál, ez a teljesítmény tökéletesen megfelel a HD minőségű mozgókép-készítés követelményeinek is. A stadionban már szerelik a két, egyenként 52 négyzetméteres eredményjelző tartószerkezetét is. A sporttechnológia körébe tartozó eszközök közül – a pálya felfestése mellett – a szögletzászlók és a kapuk hiányoznak.

A beruházó és a DVSC kiválasztották a kispadok üléseit, amelyeket a manchesteri Old Traffordot és a madridi Bernabéut is felszerelő világcég szállítja. A DVSC stábja egyedi, címerrel ellátott ülésekről figyelheti majd a mérkőzéseket.

A sportcélú helyiségek közül az öltözőkben kicsempézték a vizes blokkokat, a zuhanyzókat, ezeken a helyeken még a festés és a padlóburkolás van hátra.

A sajtóközpontban és a konferenciateremben sikeres gépészeti próbán vannak túl és a decemberben lefektetett gyep is optimális állapotban van. Január harmadik hétvégéjén teljesen körbeér a tetőt fedő membrán. Krecz Tibor, a stadionprojekt kommunikációs felelőse aláhúzta: a műszaki készültség menetrend szerinti, így semmi akadálya, hogy áprilisban megtartsák a próbaüzemet, májusban pedig megnyissák a Nagyerdei Stadiont.

 

2021.06.23 12:46:20

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A BL-re készülő, edzőtáborban lévő magyar bajnok második neves ellenfelét is megverte.

2021.06.22 11:52:26

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

„Itthon maradni? Megvallom, nagy kedvem volna. De az életem úgy alakult, hogy csak a sport köt Budapesthez.”

2021.06.20 16:43:48

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A nagyon jó erőkből álló Legiát 2–0-ra verte meg a tartalékos Stöger-csapat a németországi edzőtáborozás közben.

2021.06.13 23:16:43

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Olyan országban élünk, amelyben a klubtörténeti sikerek sem jelentik automatikusan azt, hogy a futballedző megtarthatja az állását és építheti tovább eredményesen, amit elkezdett.