Meglepték az Előre legendáját: átadták a miniszterelnök üdvözletét Pásztor Józsefnek

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2024.04.04. 18:35
Jakab János (balról), Pásztor József és Tóth Márton (Fotó: Bencsik Ádám)
Jakab János, a Budafoki MTE tiszteletbeli elnöke Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét adta át a március 20-án hetvenedik életévét betöltő Pásztor Józsefnek.

 

Mindent előre kiterveltek. Tóth Márton, a Magyar Labdarúgó-szövetség Békés Megyei Igazgatóságának szakmai koordinátora a békéscsabai Panoráma Étterembe tanácskozásra hívott több korábbi kiváló labdarúgót, így Pásztor Józsefet is. A véleményükre volt kíváncsi, hogy mint kistelepülésekről származó sportemberek hogyan látják a kisebb falvak fejlődési lehetőségeit, a felvezető gondolatait azonban meglepetésvendég szakította meg, aki az Előre Spartacus legendájához érkezett. Jakab János, a Budafoki MTE tiszteletbeli elnöke a fővárosból érkezett és Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét vitte a március 20-án hetvenedik életévét betöltő Pásztor Józsefnek.

„Az a megtiszteltetés ért, hogy ismét egy ilyen zsenit köszönthessek” – fordult Jakab János Pásztor József felé és átnyújtotta a budafoki klub csapatzászlóját és egy hatalmas pezsgőt.

A miniszterelnöki üdvözletet egy másik békéscsabai kiválóság, Pásztor volt csapattársa, Vágási Sándor olvasta fel, és Tóth Márton nyújtotta át.

„Tisztelt Pásztor József! Ritka jelenség a futballban, hogy valakinek a neve úgy összeforrjon egy csapattal, mint az Öné, a Békéscsabai Előrével, amelynek már játékosaként is egyértelmű vezéregyénisége volt.”

Emlékeztetett: Pásztor József a Békéscsaba edzőjeként a kilencvenes évek elején a rendkívül szerény körülmények ellenére valóságos futballcsodát hajtott végre, ami a magyar futballtörténelem legszebb lapjaira tartozik.

„Engedje meg, hogy a hetvenedik születésnapja alkalmával gratuláló családtagok, barátok és egykori játékostársak mellett én is köszöntsem és további jó egészséget, tervei megvalósításához még sok sikert kívánjak. Isten éltesse sokáig! Tisztelettel: Orbán Viktor.”

Pásztor József meghatottan hallgatta az üzenetet, majd ezt mondta: „Szoktam mondani, hogy nem nagyon szeretem Pestet, de majdnem mindig felmegyek a válogatott meccsekre. De élni sosem szerettem volna ott. Remélem, hogy pár évig még kihúzom itt Békéscsabán.”

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik