MK: az Újpest másodedzője elmondta, hogyan reagáltak a játékosok Mészöly Géza eltiltására

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.03.01. 06:41
Mészöly Géza a lelátóról nézte, ahogy az Újpest elbúcsúzott a kupától (Fotó: Török Attila)
A Paks hosszabbításban jutott tovább az Újpest ellenében a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjébe. A 2–1-re végződött meccs után a Mészöly Gézát helyettesítő Víg Péter, illetve Bognár György értékelt.

Víg Péter, az Újpest másodedzője a következőket mondta a kupabúcsú után.

„Az első félidő döcögött, mivel néhány játékosunk nem a posztján kezdett, keresték a helyüket. De ahogy helyre állt a rend, kimondottan jó teljesítményt nyújtottunk a második félidőben. Kevés gólhelyzetet alakítottunk ki, ezekben lehettünk volna szerencsésebbek, azonban a Paksnak is megvoltak a lehetőségei. Igazi kupameccs volt, eldőlhetett volna ide is, oda is. A fiúknak is mondtam, le a kalappal előttük, példaértékű volt, hogy milyen energiákat tudtak mozgósítani a második félidőben és a hosszabbításban egyaránt. Erre kell építeni, és akkor a sikerek is fognak jönni.

Az NSO Tv kérdésére azt is elmondta, miképpen csapódott le a csapatnál, hogy a mérkőzés napján derült ki, Mészöly Géza nem ülhet le a kispadra.

„Délben a közös ebédkor megtudták már, így volt elég idejük feldolgozni. De már annyira a meccsre fókuszáltak, hogy nem láttam rajtuk, hogy ez annyira megrengette volna őket.”

Bognár György, a Paks vezetőedzője így értékelt.

„Örülök a továbbjutásnak, sokat tettünk érte, az első és a második félidőben is jól játszottunk. Egyénileg jó teljesítményt nyújtottak a játékosaink, a kapu előtt határozottabbnak kellett volna lennünk, és akkor gólokkal is megnyerhettük volna ezt a meccset – nem így alakult. Akár a 90. percben a tizenegyes is eldönthette volna a továbbjutást, de azt hiszem, Mezei Szabolcs szeret focizni, azért nem rúgta be, akart még egy kicsit játszani. A vasárnapi, MTK elleni meccs tükrében jobb lett volna, ha csak kilencven percet vagyunk a pályán. De igazi kupameccs volt, az Újpest nagyon szívósan játszott, nagyon nehezen tudtunk átmenni rajta. Viszont összességében megérdemelten nyertünk.”

MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
ÚJPEST FC–PAKSI FC 1–2 (0–1, 1–1, 1–1) – hosszabbítás után
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2389 néző. Vezette: Bognár Tamás (Kóbor Péter, Bornemissza Norbert)
ÚJPEST: Banai D. – Doka (Kiss T., 64.), Pauljevics, Keita, Jevtoszki, Geiger (Kovács D., 73.) – Mack (Tajti M., 64.), Radosevics, Ljujics (Mörschel, a szünetben) – Ambrose (Csoboth, 95.), Sasere (Koburi, a szünetben). Asszisztensedző: Víg Péter
PAKS: Simon B. – Kinyik, Vas G. (Szabó J., 53.), Lenzsér – Kovács K., Papp K. (Windecker, 53.), Haraszti Zs. (Böde, 78.), Kocsis B. (Osváth, 109.), Balogh B. – Hahn (Könyves, 96.), Skribek (Mezei Sz., 53.). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Radosevics (47.), ill. Skribek (21.), Könyves (110.)
Kiállítva: Könyves (114.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik