„Ez volt a legenyhébb szankció” – Csányi Mészöly büntetéséről az NS-nek

SZ. GY.SZ. GY.
Vágólapra másolva!
2024.03.03. 17:00
Csányi Sándor reméli, Mészöly Géza tanul a hibájából (Fotó: Török Attila, archív)
A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke lapunknak adott interjújában Mészöly Géza 1+2 hónapos eltiltásáról is elmondta a véleményét.

 

„Nem a miniszterelnök az egyetlen, aki szigorúnak tartja Mészöly Géza eltiltását, én is erősnek éreztem, de az az igazság, hogy ez volt a legenyhébb adható szankció. – jelentette ki Csányi Sándor a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

„Az UEFA-szabályzatokkal összhangban kialakított magyar fegyelmi szabályzat alapján a legkisebb büntetés, amelyet rasszista megnyilvánulás esetén a testület kiszabhatott, a három hónapra szóló eltiltás. Ebből egy hónapot kell most letöltenie, két hónapot pedig felfüggesztett a bizottság. A döntés nem végleges, hiszen a fellebbezés után még hátravan a másodfok. Ugyanakkor a szabályaink szerint nem lehet például írásbeli figyelmeztetést vagy kisebb pénzbüntetést adni, amivel talán kevesebben vitatkoznának.”

„A »feka«, akármilyen szándékkal is hangzott el, egyértelműen faji megkülönböztetés, hiszen ezzel általánosított és a bőrszínhez kapcsolt képességeket. Egy vezetőedzőnek figyelnie kell rá, hogy milyen szavakat használ, hogyan fogalmaz, nyilatkozata ugyanis nagy tömegekhez jut el. Ezzel együtt remélem, Mészöly Géza tanult a hibájából” – mondta el a magyar futball első embere, aki a bérletvásárlási rohamról, Gera Zoltán vezetőedzői kinevezéséről és az Izrael elleni mérkőzés kockázatairól is beszélt lapunknak. A teljes interjút hétfőn olvashatja el a Nemzeti Sport nyomtatott kiadásában, illetve a nemzetisport.hu-n.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik