Magyar Kupa: 120 percen keresztül csak szidalmazást hallottam – Szappanos

Vágólapra másolva!
2023.11.03. 10:04
null
Szappanos szerint közös munkával nyerték meg a Honvéd elleni mérkőzést (fotó: Árvai Károly)
Mint arról beszámoltunk, a Magyar Kupában az élvonalbeli Paks tizenegyesekkel kiejtette a másodosztályú Honvédot. A mérkőzés után a vezetőedzők és a játékosok is összességében pozitívan értékelték a hosszúra nyúló találkozót az M4 Sportnak, azonban a kispesti drukkerektől válogatott szidalmakat kapó és a lefújás után egy labdával megdobott Szappanos Péter számára elmondhatatlanul rossz volt hallgatni, hogy a gyermekei és a felesége is kapott hideget-meleget. A kapus azoktól viszont elnézést kér, akik ebben nem vettek részt.

A Honvéd megbízott edzője, Djordje Kamber elárulta, nem lepte meg, hogy ilyen jól helytállt a csapata.

„Az elmúlt hónapokban nagyon keményen dolgoztunk és ennek most lett meg az eredménye. Mondtam is a srácoknak, hogy nem tartottam ezt az eredményt nagy meglepetésnek, hiszen tudom, hogy ők így tudnak játszani és küzdeni.”

A szakember azt is elmondta, miben tudott segíteni ebben a két napban a játékosoknak.

ƒ„Igazából még nem tudtam csinálni semmit, inkább csak próbáltam kicsit tisztítani a játékosok fejét.”

Bognár György, a Paks vezetőedzője kicsit kritikusabb volt a találkozóval kapcsolatban, ám kiemelte, hogy mindkét gárda nagyon jól játszott és teljesen kétesélyes volt végig a meccs.

Ezen felül Bognár arról is beszélt, hogy Böde Dániel miért maradt a pályán a sérülése ellenére is.

„Nem számoltunk vele, hogy labdába ér, de legalább már a jelenlétével és a méretével le tudta kötni az ellenfelet. Így is ki kell hagynia 2-3 hetet és ha lejött volna, akkor is.”

Bobál Gergely elsősorban az edzőváltással kapcsolatos nehézségeket említette:

„A fiúk mindent megtettek a pályán, de az kicsit felkavarta a fejeket, hogy a héten volt egy edzőváltás. Szerintem jól játszottunk és erre büszkék is lehetünk. Eddig nem hittünk magunkban és egymásban, de ez a meccs bebizonyította, hogy képesek vagyunk mindenre.”

„Nem én mentettem meg a csapatot a kieséstől, közös munka volt” – emelte ki Szappanos Péter, aki szerint nem számított a tizenegyespárbajnál, hogy korábban Kispesten játszott, hiszen egy ilyen helyzetben mindenki máshogy dönt, mint ahogy azt edzésen teszi.

„Vegyes érzelmekkel érkeztem ide, de ezek gyorsan tisztázódtak, hiszen nem kaptam kellemes fogadtatást. 120 percen keresztül csak szidalmazást hallottam, és lehet, éppen ez szabadult fel belőlem a végén – árulta el a Paks kapusa. – Arra ugyan fel voltam készülve, hogy kapok majd hideget és meleget is a találkozó során, de arra nem, hogy a családom is érintett lesz a történetben. Elmondhatatlanul rossz volt hallgatni, hogy a gyermekeimről és a feleségemről miket kiabáltak be hozzám. Azoktól, akik ebben nem vettek részt, természetesen elnézést kérek.”

A Nemzeti Sport információi szerint az öltözőbe menet során egy, hazai kispad közelében tartózkodó Honvéd-alkalmazott megdobta labdával Szappanos Pétert. Az inzultust természetesen nem hagyták szó nélkül csapattársai, illetve a paksi kispadnál tartózkodók, egy emberként védték meg a kapust, így dulakodás alakult ki. Végül megnyugodtak a kedélyek, de Pillók Ádám játékvezető nem érezte úgy, hogy bárkit is szankcionálnia kellene…

MOL MAGYAR KUPA
4. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
BUDAPEST HONVÉD (NB II)–PAKSI FC 2–2 (1–1, 2–2, 2–2) – tizenegyesekkel 4–5

Budapest, Bozsik Aréna, 2200 néző. Vezette: Pillók Ádám (Buzás Balázs, Belicza Bence Péter)
HONVÉD: Tujvel – Kovács N. (Haragos, 110.), Szabó A., Kálnoki-Kis, Benczenleitner – Bocskay, Adorján (Keresztes N., 82.) – Kocsis D., Lőrinczy (Pekár I., 58.; Kocsis G., 91.), Krajcsovics (Eördögh A., 82.) – Holman (Bobál G., 87.).Megbízott edző: Djordje Kamber
PAKS: Szappanos – Szélpál N., Kinyik, Temesvári (Szabó J., 76.) – Osváth, Papp K. (Böde, 61.), Haraszti Zs. (Silye, 91.), Szabó B. (Windecker, a szünetben), Bőle – Könyves (Hahn J., 72.), Beke P. (Mezei Sz., a szünetben)Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Szappanos (22. – öngól), Bobál G. (90+5.) ill.Könyves (19.), Hahn J. (88.)

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Mezőörs KSE (megyei I.)–Vasas FC (NB II)
Tiszakécskei LC (NB II)–Kisvárda
HR-Rent Kozármisleny (NB II)–MTK Budapest
Szentlőrinc (NB III)–Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)
DVSC–Ferencvárosi TC
Újpest FC–Paksi FC
VLS Veszprém (NB III)–Kecskeméti TE
DVTK–ZTE FC

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.
A nyolcaddöntő kijelölt játéknapja:
2024. február 28.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik