Fehérvári győzelem az Eszék ellen Horvátországban

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2023.07.08. 16:18
null
Fotó: <a href="https://www.fehervarfc.hu" target="_blank">fehervarfc.hu</a>
A Fehérvár FC felkészülése is javában zajlik a labdarúgó NB I következő idényére, ezúttal a horvát bajnokság bronzérmesével, az NK Osijekkel mérkőzött meg, a horvát-szlovén határ közelében. A magyar csapat végig koncentráltan játszott, és jó védekezése mellett két góllal megnyerte (2–0) az edzőmeccset.

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NK Osijek (horvát)–Fehérvár FC 0–2 (L. Kastrati 42., Kodro 90+1.)
Muraszentmárton
NK Osijek, kezdő: Malenica – Bralic, Jugovic, Caktas, Brlek, Omerovic, Barisic, Bukvic, Lovric, Drambajev, Miérez
Fehérvár FC:Kovács D. – Csongvai (Bese B., 76.), Larsen (Szerafimov, 76.), Spandler, Zeke – Rúben Pinto (Kovács B., 70.), Bambock (Pető, 70.) – L. Kastrati (Menyhárt, 83.), Houri, Schön – Katona M. (Kodro, 63.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A horvát–szlovén határon, a Mura partján lévő Muraszentmártonban találkozott az új csapatot építő Fehérvár és a horvát bajnokság bronzérmese, az NK Osijek. Előzetesen az eszéki csapatot tartották esélyesnek, de a magyarokat nem foglalkoztatta mindez, jó védekezéssel és koncentrált támadójátékkal megnyerték a találkozót.

Az első félidőben leginkább a hazaiak akarata érvényesült, de a tudományuk elfogyott a fehérvári tizenhatosnál, a távoli lövéseik pedig nem sok veszélyt jelentettek. Az eseménytelen játszadozást csak néha törte még valamilyen veszélyesnek tűnő akció, de az sem tartott sokáig.

Bár inkább a hazaiak gólja tűnt valószínűbbnek, a 42. percben kisebb tűzijáték után a lepattanót megszerző Kastrati volt nagyon higgadt, és lőtt szép gólt. 0–1

A második félidőben sem változott a játék képe, ahogy az sem, hogy az eszékiek rendkívül hatástalanul támadtak. A 76. percben viszont nagy védelmi hiba után Fiolic lőhetett volna közelről gólt, csakhogy a kaput sem találta el. A végére kiegyenlített lett a találkozó, az Eszék mintha lélekben feladta volna, kihagyott a figyelem, amit Kodro használt ki szöglet utáni fejes góllal. 0–2

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+2. perc: Vége a meccsnek, győzött a Fehérvár. 0–2

90+1. perc: Bal oldali fehérvári szögletet nem tudtak kivédekezni az eszékiek, és a berobbanó Kodro 4 méterről a kapu közepébe fejelt. 0–2

87. perc: Az utolsó percekben erősen támad az Eszék, egyelőre különösebb eredmény nélkül.

83. perc: Kastrati lement, Menyhárt bejött az utolsó percekre.

76. perc: Kettőt cserélt a Fehérvár, Larsen és Csongvai lement, Szerafimov és Bese bejött.

76. perc: Óriási eszéki helyzet maradt ki! Fiolic 7 méterről, ajtó-ablak helyzetben a kaput sem találta el.

70. perc: Két csere a fehérváriaknál, Bambock helyett Kovács B.,Pinto helyett Pető a pályán.

63. perc: Katona Mátyás helyére Kodro állt.

58. perc: Houri nagy lövését védte bravúrral szögletre a bal felső elől Malenica.

57. perc: Schön indult meg szabálytalanul, sárgát kapott érte.

51. perc: Zeke szabálytalankodott csúnyán az oldalvonal közelében, ő is kapott egy sárgát.

46. perc: Mindjárt egy sistergős lövéssel, amelyet Lovric eresztett meg vagy 20 méterről, a labda kicsivel ment el a léc fölött.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőnek, vezet a Fehérvár. 0–1

45+1. perc: Schön szerezhetett volna még gólt a félidő végén, egy védő azonban a gólvonal közeléből mentett.

45. perc: Rosszul védekezett a Fehérvár, így Drambajev bevezethette a labdát a tizenhatoson belülre, de szerencsére ügyetlenül lőtt nagy helyzetben.

42. perc: GÓÓÓL! VEZET A FEHÉRVÁR!Schön lövése lepattant, lecsapott rá Katona, de az ő lövése is lepattant, viszont nem szabadult fel az eszéki kapu, és a jobbról visszagurított labdát Kastrati egy csel utánbombázta 10 méterről a kapu jobb oldalába. 0–1

34. perc: Schön próbálkozott egy lövéssel 16 méterről, de egy lábról szögletre pattant a labda. A szögletből aztán nem lett semmi.

29. perc: Caktas csinálta meg magának a helyzetet a fehérvári tizenhatos jobb sarka közelében, majd a lövése nem sokkal gurult el a jobb alsó mellett.

27. perc: Többet van a labda a horvátoknál, leginkább a fehérvári térfélen pattog a labda, bár ez helyzetekben eddig nem mutatkozott meg.

23. perc: Ivószünettel és edzői tanácsokkal frissülnek a csapatok.

22. perc: Eseménytelen játszadozás után végre valami szépet láthatott a nagyjából 100 néző, Jugovic tekert 18 méterről nem sokkal a bal felső fölé.

12. perc: Egymás után két szögletet is rúghatott balról az Eszék, a második nagyon veszélyesen kanyarodott, de lemaradtak róla a horvátok.

10. perc: Houri szabálytalankodott, majd Lovrics, az áldozat jól nekeiugrott a fehérvárinak. Az lett a vége, hogy mindketten sárgát kaptak.

4. perc: Letámadással próbálkozott a Fehérvár, a horvátok egyelőre a kontrákat gyakorolják.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a Fehérvár piros-kékben, az Eszék tiszta feketében játszik.

ELŐZMÉNYEK

Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC lengyel-svéd vezetőedzője a minap interjút adott a lengyel Przeglad Sportowynak,amelyben többek között kijelentette: karrierje egyik legnagyobb eredménye, hogy a fehérvári labdarúgócsapat nem esett ki az NB I-ből.

Úgy tűnik, a Fehérvárnál idén a bentmaradás az elsődleges cél,erről beszélt nemrég Juhász Roland sportigazgató is,valamint arról, milyen új érkezők várhatók, és hogy kik távoztak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik