Felkészülés: 3/3 – a Steaua is legyőzte az Újpestet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.26. 20:00
Az Újpest harmadik törökországi felkészülési mérkőzését is elveszítette, miután kedd este 2–0-ra kikapott a román Steauau Bucurestitől. A magyar együttes az első és a második félidőben is kapott egy-egy gólt, amelyekre csak kimaradt helyzetekkel tudott válaszolni.

Három hazautazó játékosa nélkül, a Banai – Nagy T., Kálnoki Kis, Litauszki, Mohl – Bardhi, Sankovic – Andrics, Balázs, K. Hazard – Kabát kezdőcsapattal futott neki a mérkőzésnek az Újpest. Az első félóra kiegyenlített játékot hozott, Balázs Benjaminnak a 21. percben 21 méterről volt egy ígéretes lövése, de nem talált kaput. Mellette Kylian Hazard volt még aktív támadásban. Három hazautazó játékosa nélkül, a Banai – Nagy T., Kálnoki Kis, Litauszki, Mohl – Bardhi, Sankovic – Andrics, Balázs, K. Hazard – Kabát kezdőcsapattal futott neki a mérkőzésnek az Újpest. Az első félóra kiegyenlített játékot hozott, Balázs Benjaminnak a 21. percben 21 méterről volt egy ígéretes lövése, de nem talált kaput. Mellette Kylian Hazard volt még aktív támadásban.

A Steaua a 32. percben megtörte a gólcsendet, Banai Dávid nagy hibáját kihasználva. Az Újpest kapusa a tizenhatos sarkánál próbált lábbal felszabadítani, de pont Nicolae Stanciuhoz rúgta a labdát, a román támadó pedig 17 méterről az üres kapuba helyezett. (1–0).

A kapott gól után nehéz perceket élt át az Újpest, a Steauau a szünetig többször is megduplázhatta volna előnyét, de vagy a felső léc vagy Banai megakadályozta az újabb román gólt.

A második félidőben a románok több cserét is végrehajtottak, a játék képe pedig újra kiegyenlítődött. A 60. percben Hazard könnyedén egyenlíthetett volna, de hét méterről nem tudott a kapuba lőni a belga, aki a következő percekben többször is lövőhelyzetbe került.

A 67. percben többet is cserélt Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője, Kecskés, Perovic, Windecker, Balajcza és a télen szerződtetett Angelov is pályára lépett, őket követte néhány perccel később, az egyaránt próbajátékon szereplő Csima és a ghánai Bonney, aki az utolsó tíz percre állt be.

A magyar csapat a második félidőben mutatott játéka alapján hiába szolgált rá az egyenlítésre, a 85. percben Adrian Popa egy gyors román kontra végén kihasználta az Újpest védelmének rendezetlenségét és beállította a 2–0-s végeredményt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Törökország
Steaua Bucuresti (román)–Újpest 2–0 (Stanciu 32., Popa 85.)

AZ ÚJPEST TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 4.
Külföldi edzőtábor: Törökország (Antalya), január 18–30.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 16., Dunakeszi: Újpest–Monor 5–1 (Perovics, Balogh B., Bardhi, Kabát, Gere)
Január 20., Törökország: Wil (svájci II.)–Újpest 2–1 (Andrics – 11-esből)
Január 23., Törökország: Nürnberg (német II.)–Újpest 2–1 (K. Hazard)
Január 26., Törökország: Steaua Bucuresti (román)–Újpest 2–0 (Stanciu 32., Popa 85.)
Január 29., Törökország: Carl Zeiss Jena (német IV.)–Újpest
Február 3.: Újpest–Szigetszentmiklós (a helyszín még nem ismert)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik