Felkészülés: Storck játékosa volt az Olympiakosznál – ma gólt lőtt a Vasasban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.16. 13:12
null
Iliasz Ignatidisz (labdával) Görögországból érkezett a Vasahoz, korábban az Olympaikosz utánpótlásában is játszott <br />(Fotó: Földi Imre)
A Vasas mára tervezett, Dunaújváros elleni hazai mérkőzése a vendégek problémái miatt elmaradt. Az új vezetőedző, Michael Oenning így kettéosztotta a keretet, és egymás közötti mérkőzést játszottak a piros-kékek. A Vasasban gólt lőtt a görög Olympiakosz korábbi játékosa, Iliasz Ignatidisz. Az Újpest próbajátéksokkal, de Mbaye Diagne nélkül győzött a Monor ellen. A DVTK a Budaörst verte meg 2–0-ra. A DVSC egy győzelmet és egy döntetlent könyvelt el, a Honvéd Pakson, a Haladás Szlovéniában nyert, a Békéscsaba kikapott Dabason.

 

VOLT OYMPIAKOSZ-CSATÁR A VASASBAN

Az edzőmeccset 5–2-re a Vasas II nyerte meg. A vesztes csapatban Jevgenij Pavlov, a győztes együttesben Novák Csanád szerzett két gólt. Betalált a kapuba a 19 esztendős görög próbajátékos, Iliasz Ignatidisz is.

A csatár előbb az Ariszban, majd az az Olympiakosz Pireuszban nevelkedett. A fővárosiak U20-as csapatától a nyáron szerződött a másodosztályú GS Kallithea FC-hez. Ignatidisz az Olympiakosznál együtt dolgozhatott Bernd Storckkal, a magyar válogatott jelenlegi szövetségi kapitányával, aki 2012 és 2014 között dolgozott a görög klub utánpótlásában.

Nem lenne meglepő, ha Michael Oenninghez hasonlóan ő is a német szakember ajánlására került volna a magyar klubhoz.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VASAS I–VASAS II 2–5 (1–3)
VASAS I:
Nagy G. – Preklet, T. Pajovics, Debreceni, Hangya – Lázok, Vukaszovics – Könyves, Czvitkovics, Remili – Pavlov
VASAS II: Hermány (Póser) – Grúz, Romic, Morozov, Szivacski – Berecz, Vida (Adamovics) – Ubiparip, Ignatidisz, Ádám M. – Novák
Gólszerző: Pavlov (2) ill. Novák (2), Ádám M., Ignatidisz, Szivacski

Az Újpest rejtélyes próbajátékosa (Fotó: Szabó Miklós)
Az Újpest rejtélyes próbajátékosa (Fotó: Szabó Miklós)

PRÓBAJÁTÉKOSOKKAL, DE DIAGNE NÉLKÜL NYERT AZ ÚJPEST

Az Újpest a házi gólkirálya, Mbaye Diagne nélkül állt ki. A szenegáli csatár az édesanyja betegsége miatt engedélyt kapott szabadsága meghosszabbítására. Azóta már visszaérkezett, ott is volt a dunakeszi mérkőzésen, de nem öltött szerelést.

Pályára lépett viszont a lila-fehéreknél egy színes bőrű jobbhátvéd, aki a héten érkezett próbajátékra. Az ujpestfc.hu-n Ronney néven feltüntetett gyors, agilis játékos kezdőként kapott szerepet Nebojsa Vignjevicstől.


A szerb vezetőedző a szünetben majdnem teljes sort cserélt. Beállt Mihály Dávid is, aki az NB II-es Csákvártól érkezett próbajátékra, és hétfőn a lilák törökországi edzőtáborába is elutazik. A 24 éves támadó az első három őszi mérkőzésén három gólt szerzett, utána viszont kiszorult a csapatból, ugyanis a csákvári klub az MLSZ-szabály miatt inkább a fiataloknak szavaz bizalmat.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ÚJPEST–MONOR (III.) 5–1 (3–1)
Dunakeszi.
ÚJPEST:
Balajcza Bonney, Kecskés, Litauszki, Mohl – Hazard, Bardhi, Szankovics, Balogh – Balázs, Perovics. Csereként játszott: Kovács (kapus), Nagy T., Windecker, Andrics, Kabát, Filkor, Gere, Pávkovics, Mihály, Bauer
Az újpesti gólszerzők:
Perovics, Balogh, Bardhi, Kabát, Gere

ISMÉT 2–0-RA GYŐZÖTT A DVTK

A szerdai, Lokomotiva Kosice elleni mérkőzéshez hasonlóan új játékos nélkül állt fel a DVTK a Budaörs ellen is, ezúttal is 2–0-ra győzött.

A diósgyőriek a 16. percben Bacsa Patrik révén szereztek vezetést, aki Bognár István pörgetése után a tizenhatos vonalát átlépve lőtt a kapuba. A szünet előtt Koman Vladimir növelte az előnyt egy kipattanó labdából. Így alakult ki a kétgólos vendégsiker, a második félidőben ugyanis újabb gól nem született,

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BUDAÖRS–DIÓSGYŐRI VTK 0–2

Budaörs. Vezette: Farkas M. (Vígh-Tarsonyi, Temleitner)
BUDAÖRS: Tulipán – Horváth L., Tányéros, Hegedűs J., Ódé – Csobánki, Sajbán Miklós – Marques, Bogáti, Papp M. – Szabó V. 2. félidő: Tulipán – Miskei, Gál Sz., Mátyás K., Lajer – Ferkó, Csillag D. – Menyhárt, Tóth P., Sajbán Máté – Varga B.
DVTK: Rados (Antal B.) – Okuka (Kitl), Lipták, Kovács G. (Eperjesi), Németh M. (Nemes) – Egerszegi, James – Nikházi (Ternován), Bognár I. (Barczi), Koman (Takács T.) – Bacsa (Novothny)
Gólszerző: Bacsa, Koman

GÓLPASSZT ADOTT A DEBRECENI PRÓBAJÁTÉKOS

A vendégek a 8. percben megszerezték a vezetést, az első játékrész második felétől viszont már egyértelműen a Loki játszott fölényben. Az egyenlítő gólt Szatmári Csaba szerezte, miután a próbajátékon lévő Nemanja Mladenovics szögletéből Máté Péter a kapufára fejelt. A két csapat 13 órától újabb mérkőzést játszik egymással.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC–Gaz Metan Medias (Medgyes; román II.) 1–1
Debrecen-Pallag. Vezette:
Nagy N.
DVSC:
Verpecz (Deczki 70.) – Nagy Z., Szatmári, Máté, Korhut – Bereczki, Ludánszki (Kinyik 65.), Mladenovics, Ferenczi – Sándor T., Sidibe
Gólszerző: Szatmári (68.), ill. Staicu (8.)

A második mérkőzésen Coulibaly indítása után Szakály Péter góljával már a 3. percben vezetést szerzett a debreceni csapat, a romániai gárda pedig nem sokkal később büntetőt rontott.

A fordulást követően hamar egyenlítettek a vendégek, majd a 70. percben Bódi révén újra megszerezte a vezetést a házigazda, négy perccel később pedig Kulcsár is eredményes volt – a romániai csapat pedig már csak szépíteni tudott.

DVSC-TEVA Gaz Metan Medias 3–2 (1–0)

Debrecen-Pallag. Vezette: Kátai G.
DVSC: Radosevic – Lázár, Brkovics, Mészáros N. (Kinyik 73.), Barna – Bódi, Jovanovic, Szakály P., Horváth Zs. – Kulcsár T., Coulibaly
Gólszerző: Szakály P., Bódi, Kulcsár T., ill. Buziuc, Balas
Forrás: dvsc.hu

KAPUSHIBA MIATT KAPOTT KI A BÉKÉSCSABA

A Békéscsaba az NB III Középcsoportjában ötödik helyen álló Dabas otthonába látogatott. A mérkőzésen egyetlen gól született: a hajrában Mursits Roland rosszul adta ki a labdát, a jókor jó helyen lévő Csák Zoltánnak csak az üres kapuba kellett passzolnia, ezzel nyertek a dabasiak. A Békéscsaba legközelebb a román másodosztályú Araddal játszik, szerda 14 órától.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DABAS (NB III)–BÉKÉSCSABA 1–0 (0–0)
Dabas.
BÉKÉSCSABA:
Mursits – Bényei, Vaskó, Piermayr, Laczkó – Takács, Calvente, Assenov, Fabio – Paukner, Birtalan. Sorcsere: Vadász, Fehér, Huszár, Juhász, Oláh, Spitzmüller, Svedyuk, Konyecsni Zoltán, Punosevac, Tóth. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.
Gólszerző: Csák (82.)

CSAK SZÉPÍTENI TUDOTT A PAKS

Pakson két NB I-es csapat csapott össze. A vendég kispestiek 3–0-ra is vezettek már, a Paks csak szépíteni tudott nem sokkal a lefújás előtt.

PAKSI FC–BP. HONVÉD 1–3 (0–1)
Paks. V: Zierkelbach
PAKSI FC: 1. félidő: Molnár – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó – Papp – Kővári, Kecskés, Bertus, Bartha – Balázs. 2. félidő: Székely – Bagó, Asztalos, Rodenbücher, Báló – Kesztyűs – Hahn, Koltai, Nagy, Bor – Vlasics. Vezetőedző: Csertői Aurél
HONVÉD: Kemenes (Nagy S., a szünetben) – Bobál (Botka, a szünetben), Baráth, Lovric (Ignjatovics, a szünetben), Sváb – Gazdag (Constantinescu, a szünetben) – King (Nagy G., a szünetben), Vasziljevics, Kamber (Eppel, a szünetben), Holender (Hidi, a szünetben) – Vernes. Vezetőedző: Marco Rossi
Gólszerző: Hahn (89.) ill. Kamber (16.), Vernes (48. – 11-esből), Contantinescu (82.)

HALADÁS-GYŐZELEM POPIN-DUPLÁVAL

A Haladás a klub honlapja szerint végig uralta az Ankaran elleni meccset. A szlovén másodosztály hetedik helyén álló hazai csapat kapujába mindkétszer Szasa Popin talált be. A találkozót a helyszínen tekintette meg a szombathelyi klub képviseletében Tóth Miklós, Illés Béla, Pacsi Bálint és Szekér István is.

ANKARAN HRVATINI (szlovén II.)–HALADÁS 0–2 (0–0)
Ankaran, 30
néző. V: Antic
HALADÁS:
Rózsa – Jaramillo, Jagodics M., Jánvári, Bosnjak (Angyal) – Nagy P. (S. Wils)– Savanovic, Iszlai (Th. Wils), Németh M. (Batarelo) – Ugrai – Gaál B. (Popin)
Gólszerző: Popin (48., 60.)

GYŐZELEMMEL KEZDETT A PAFC

Magabiztos győzelemmel kezdte felkészülését a Puskás Akadémia a másodosztályú Siófok ellen. A Balaton-partiak tudósítása szerint a felcsútiak előtt az első félidőben is akadtak lehetőségek, gólt azonban csak a második negyvenöt percben szereztek: előbb Zsótér Donát, majd az utolsó percben Péter Bence talált be, kialakítva ezzel a 2–0-s végeredményt.

PUSKÁS AKADÉMIA–SIÓFOK (NB II) 2–0 (0–0)
Felcsút, 100 néző
PAFC 1. félidő:
Tóth B. (Pajovics) – Fiola, Kelic, Fodor, Forró – Zsidai, Márkvárt – Pekár, Nagy Zs., Pauljevics – Lencse. 2. félidő: Pajovics(Pogacsics) – Fodor, Tar, Lipcsei, Dinjar – Polonkai, Erdei – Péter, Nagy Zs., Zsótér – Castillion
SIÓFOK:
Filipánics (Gábor)– Mogyorósi (Baksa), Czingráber (Bognár B.), Tamás L. (Szilágyi Z.), Rusvai – Nagy D. (Nagy R.), Gál M., Futó, Gréczi (Kozma) – Berki (Murka), Elek B. (Balogh B.)
G:
Zsótér, Péter

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik