Női 3x3-as kosár: parádés magyar kezdés a grazi olimpiai selejtezőn

GYŐRI FERENC (Graz)GYŐRI FERENC (Graz)
Vágólapra másolva!
2021.05.27. 21:19
null
Győzelemmel kezdtek a mieink (Fotó: Molnár Péter/Hajdú-bihari Napló, archív)
Az Ausztriára lesújtó hatalmas erejű vihar az olimpiai selejtezőre is rányomta a bélyegét: a magyar női válogatott a csütörtökre rendelt két mérkőzéséből csak az elsőt tudta lejátszani, azt viszont fantasztikus játékkal meg is nyerte Fehéroroszország ellen.

 

Az eredetileg kiírt 18.15-ös kezdési időponthoz képest két és félórás csúszással, 20.45-kor csapott bele az ausztriai olimpiai selejtezőbe a magyar női 3x3-as válogatott. Az első ellenfél Fehéroroszország volt, a második Hollandia lett volna, ám a Grazot sújtó brutális vihar következményeként azt az összecsapást péntek délelőtt 10.20-ra halasztották.

Mivel a C-csoportban szereplő együttesünk az A jelű ötösből kap ellenfelet a negyeddöntőben, ha kiharcolja a továbbjutást, fontosnak tetszik az első hely megszerzése a kvintettben, hogy elkerüljék a mieink az Egyesült Államokat, amely csupa nemzetközi szinten is jól ismert klasszissal próbál kijutni az ötkarikás játékokra, és feltehetően megnyeri majd az A-csoportot. Csütörtökön mindenesetre két győzelemmel kezdett, hasonlóan a szupertehetséges Satou Saballyval megerősített Németországhoz, amely szintén izmos riválisnak ígérkezik, nemkülönben Franciaország...

A latolgatások azonban mit sem érnek magyar sikerek nélkül: a Károlyi Andrea szövetségi edző és Jakab Máté másodedző által gardírozott, Goree Cyesha, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia és Theodoreán Alexandra által fémjelzett válogatottunkra kőkemény rivális várt a belaruszok képében.

Fehérorosz távoli dobás után Medgyessy bizonyult eredményesnek, majd Goree is betalált, előbb középtávolról, aztán közelről, majd büntetőből, s bemutatott egy álomszép blokkot is. Két magyar lépéshiba borzolta a kedélyeket, de nem történt semmi probléma, 7–5-ös előnyben ért minket az összecsapás első szünete bő három percet követően. Hatalmas küzdelem zajlott a pályán, a szakág sajátosságainak megfelelően izomszaggató volt az iram. Goree-t nem lehetett tartani, sorra szedte a lepattanókat, harcolta ki a faultokat, vezérletével 12–6-ra lépett el csapatunk.

Magyarország irányítása alatt tartotta az eseményeket, amit jó volt látni, a fehéroroszok inkább csak távolról voltak veszélyesek.

A mieink ebben a műfajban sem maradtak alul, 15–10-nél Theodoreán megnézte, beleállt, és ahogy kell, el is süllyesztette a kétpontost. Innen már nem volt megállás, ismét Theodoreán pillanatai következtek, hogy aztán Medgyessy büntetőből alakítsa ki a 21–11-es végeredményt. Le a kalappal együttesünk előtt, a legszebb reményekkel várhatjuk a folytatást – fontos győzelemmel a tarsolyban!

3X3-AS OLIMPIAI SELEJTEZŐ, GRAZ
Nők. C-csoport:
MAGYARORSZÁG–Fehéroroszország 21–11. A magyar pontszerzők: Goree 8, Theodoreán 8, Medgyessy 3, Papp 2.
A csoport másik meccsén: Észtország–Srí Lanka 22–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik