Kosárlabda: Bodnár Péter szerint az MKOSZ-nek nincs oka kapkodni

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.04.15. 11:36
Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára úgy véli, még van idő eldönteni, hogy mely csapatok indulnak majd a következő idényben a nemzetközi kupákban, írja a vaol.hu.


Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára az M1-nek beszélt arról, hogy ugyan márciusban véget ért a bajnokság, s nem hirdettek bajnokokat és kiesőket, nincs okuk kapkodni.
Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára az M1-nek beszélt arról, hogy ugyan márciusban véget ért a bajnokság, s nem hirdettek bajnokokat és kiesőket, nincs okuk kapkodni.

„A közgyűlést elhalasztották szeptemberre vagy októberre, így azt sem tudjuk, hogy a nevezési határidő hogyan alakul. Az MKOSZ elnöksége az érintett csapatokkal való egyeztetést követően valamikor május folyamán ráér döntést hozni arról, hogyan és milyen elvek szerint hirdeti meg a nevezési lehetőségeket a 2020–2021-es európai kupaküzdelmekre” – mondta Bodnár Péter.

A főtitkár a válogatottal kapcsolatos kérdésekre is reagált, de szó esett a 3x3-as Európa-bajnokságok és a selejtezők elhalasztásáról is, amelyről az európai szövetség döntött.

„Azokat a 3x3-as eseményeket, amelyek augusztus végére, szeptember elejére vannak időzítve, egyelőre érintetlenül hagyták azzal, hogy folyamatosan monitorozzák a helyzetet”– folytatta Bodnár.

Bodnár azt is elárulta, hogy a FIBA álláspontja nem változott, továbbra is magyar helyszínnel számol. A tornát, melyen a hazai csapat is érdekelt, áprilisban rendezték volna meg, de a koronavírus-járvány miatt márciusban elhalasztották, a versenynaptár átdolgozása pedig folyamatban van, mivel a tokiói olimpiát a jövő évre helyezték át.

A FIBA hírleveléből kiderült, hogy a jövő évi férfi Európa-bajnokságot egy évvel később, 2022. szeptember 1. és 18. között rendezik meg. Ugyancsak egy évvel elhalasztották a férfiak olimpiai selejtezőjét: a mérkőzések 2021. június 22. és július 4. között lesznek.

Az MKOSZ ugyanazokkal a feltételekkel kínál szerződést a következő szövetségi kapitánynak, mint ahogy tette ezt korábban.

„A feltételeken nem kívánunk változtatni. De én nagyon bízom benne, az alapján, ahogy az elmúlt hetek kommunikációja alakult, hogy a rövid kitérő után ugyanúgy, sikeresen tudjuk folytatni az együttműködést” – tette hozzá Bodnár Péter.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik