Férfi kosár: ennyi pénzt kapnak a játékosok az Eb-kijutásért

Vágólapra másolva!
2016.09.16. 07:47
A magyar férfi kosárlabda-válogatott óriási bravúrt végrehajtva 17 év után ismét kijutott az Európa-bajnokságra. A Magyar Kosárlabda-szövetség elnöke, Szalay Ferenc a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, mekkora összegű prémiumot kap a csapat az Eb-részvétel kiharcolásáért.

Az MKOSZ első embere, Szalay Ferenc elárulta, a szövetség 10 millió forintot oszt szét a kerettagok között, de ha Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány beleegyezik, akkor megemelik a jutalmat.a szövetség 10 millió forintot oszt szét a kerettagok között, de ha Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány beleegyezik, akkor megemelik a jutalmat.

A 2017-es Európa-bajnokságot augusztus 31. és szeptember 17. között Helsinkiben, Tel-Avivban, Isztambulban és Kolozsváron rendezik meg. A szabályok értelmében a négy rendező ország (Finnország, Izrael, Törökország és Románia) választhat maga mellé egy csapatot, hogy melyik együttessel szeretne azonos csoportban szerepelni.

Szalay elárulta, a magyar szövetség nagyon jó kapcsolatot ápol a románokkal – akikkel tavaly közösen rendezte meg a női Eb-t –, ezért bizakodó azzal kapcsolatban, hogy délkeleti szomszédaink velünk szeretnének összecsapni.

Az MKOSZ elnöke hozzátette, a románok anyagilag sem járnának rosszul, ha a mieinket választanák, hiszen Kolozsvárra feltehetőleg sok magyar szurkoló látogatna el, ami a jegyeladást szem előtt tartva nem utolsó szempont.

A jövő évi Eb sorsolására november 22-én kerül sor Törökországban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik