3x3-as kosárlabda: egy lépésre Párizstól női csapatunk

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 16:21
A mieink magabiztos játékkal győzték le a cseheket (Fotó: Kovács Péter)
Biztosan, profi munkával 16–9-re verte együttesünk a cseheket az olimpiai selejtező negyeddöntőjében, 19.05-kor a kvótáért játszik Németországgal.

A nap első mérkőzésén a debreceni olimpiai selejtezőben a német női csapat hosszabbításban múlta felül Japánt, ezzel bejutott az elődöntőbe, ahol a magyar–cseh találkozó győztesével játszik. A Kossuth téri aréna színültig megtelt, Földi Attila együttese azért küzdött, hogy a folytatásban két esélye is legyen a párizsi repülőjegyek megváltására – a bronzmérkőzés tűnt nehezebbnek előzetesen, de minden latolgatáshoz felül kellett múlnia Csehországot, ami egyáltalán nem volt biztos.

Kiss Virág, Szabó Fanni, Böröndy Vivien, Papp Klaudia összeállítású együttesünk kellően lazának tűnt a bemelegítés során, ezt kellett a szükséges odafigyelés mellett élesben is hozni, és az esélyeknek megfelelően nyerni.

Böröndy lépéshibája zárta az első labdabirtoklásunkat, a csehekét magyar fault, a büntetőt bedobták. Kaptunk még egyet, Papp közepesen nagy ziccert rontott, aztán kilépett az alapvonalon. Cseh szabálysértést követően Szabó középtávolija éppen csak elérte a gyűrűt.

Az első kosár nyugtatólag hathatott, Papp meg is szerezte hamar. Kiss Virág egyenlített, nem zavarta, hogy kapott közben egy lökést. Kisst blokkolták, utána viszont lepattanót szedve vezetést szerzett csapatunknak.

Kiss Virág játékára nem volt ellenszere a cseheknek (Fotó: Kovács Péter)

Böröndynek ütöttek oda dobómozdulat közben, a büntető bement (4–2). A csehek kihagytak mindent, de azért még nem ártott növelni az előnyünkön. Riválisunk szorgosan szedegette össze a személyi hibákat, Kiss Virág meg közelről megszerezte ötödik pontunkat.

A tanácstalanság jelei látszódtak ellenfelünkön, de azért mi sem rendeztünk kosárfesztivált. Szabó Fanni szépen megtalálta a palánk alatt Kisst, máris 6–2-re vezettünk nagyjából a felénél.

Nem nagyon láttuk, hogyan veszíthetnék el ezt a találkozót, Kiss szerzett is még egy pontot, aztán nagy nehezen a cseheknek is összejött a harmadik. Kevés pontos meccsen veszélyes, ha beesik egy távoli, márpedig ellenfelünknek bepottyant egy, fel is zárkózott 7–5-re. Böröndy dobhatott kettőt a bónusz miatt, köszönte szépen, el is helyezte őket a gyűrűben. Szabó Fanni révén ötre növeltük a differenciát, Kiss Virág ismét kosárral jelentkezett, nem volt probléma.

Kaptunk még egy kettest sajnos, Kisst megdolgozták alaposan, nehezen jött a sípszó, de amikor igen, a kettőből egy büntetőt sem tudott bedobni. Felzárkóztak háromra a csehek, Kiss ziccerét bent láttuk, de leperdült a gyűrűről, Böröndy meg nem bírt megfogni egy nem túl jó passzt.

Egy negyvenhét volt még hátra, Szabó könnyedén szaladt kosárig (12–8). Fogytak a másodpercek, Kiss Virág ellépte, kaptunk egy kosarat ugyan, de tiszta távoli dobóhelyzethez nem jutott Csehország, Kiss meg összeszedte a lepattanót és betalált. Ez a meccs megvolt, de végig kellett játszani, Kiss dobhatott megint kettőt a vonalról, a második bement, Böröndy odapörkölt egy dudaszós kettest, 16–9 ide, profimunka volt!

Jöhet az első és reményeink szerint egyetlen mindent eldöntő mérkőzés 19.05-től Németország ellen!

Mint ismert, a hajdúsági viadalról az első három-három együttes mehet majd az olimpiára, azaz a két elődöntő, illetve a bronzmérkőzés győztese.

3x3-AS KOSÁRLABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA, DEBRECEN
NŐI NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország–Csehország 16–9
A magyar pontszerzők: Kiss 8, Böröndy 5, Szabó 2, Papp 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik