Nem segített az edzőváltás, 15 ponttal kaptak ki a chicagóiak

Vágólapra másolva!
2007.12.27. 09:10
Tizenegy mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 54. játéknapján. Hiába volt edzőváltás Chicagóban, a Bulls vereséget szenvedett a San Antonio otthonában. Közel tizenkét év után nyert újra Sacramentóban a Boston.
Tim Duncan (balra) és Luol Deng küzd a labdáért San Antonióban
AP
Tim Duncan (balra) és Luol Deng küzd a labdáért San Antonióban
Tim Duncan (balra) és Luol Deng küzd a labdáért San Antonióban
AP
Tim Duncan (balra) és Luol Deng küzd a labdáért San Antonióban

Nem megy az idei szezonban a Chicagónak, és a klub vezetői edzőváltást határoztak el. Scott Skiles helyett San Antonióban már megbízott edzőként Pete Myers irányította az együttest, de vele sem lettek sikeresebbek.

A Spursnél ezúttal ott volt a csapatban Tim Duncan és Tony Parker is, akik több meccset is mulasztottak sérülés miatt. Utóbbi csapata legeredményesebb játékosa lett, mivel 28 pontot szerzett. Azért így is volt neves hiányzója a texasiaknak, ugyanis Manu Ginobili nem állhatott rendelkezésre.

Az argentin klasszis nélkül is jól játszott a Spurs, és tizenötödik meccsét is megnyerte saját pályáján.

Hazai pályán kapott ki a Memphis, ráadásul megszakadt Pau Gasol nagy sorozata is. A spanyol klasszis az előző 81 mérkőzésen mindig kétszámjegyű ponttal zárt, ezúttal azonban csak nyolcig jutott. A vendég New Orleans gárdájában Chris Paul parádézott, 40 pontot szerzett.

Remekelt a Milwaukee ellen a Denver. A Nuggetsben Carmelo Anthony 29 ponttal és tíz lepattanóval, Allen Iverson pedig 24 ponttal zárt. Marcus Camby is remekelt, tíz pontja mellett tizenegy lepattanóval és tíz blokkolással is dicsekedhet. A Denver már 39 ponttal is vezetett, ám utána bejöttek a tartalékok, és a Bucks végül húsz ponttal kapott ki.

Hatodik sikerét aratta a Detroit. A Pistons leginkább a harmadik negyedben remekelt, ebben az időszakban 78 százalékos biztonsággal dobtak kosárra, és végül 18 ponttal verték a New Jerseyt. 1996 februárja óta először nyert a Boston Sacramentóban.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 54. JÁTÉKNAP
Philadelphia 76ers Miami Heat 96-85
Charlotte Bobcats Washington Wizards 104-108
Atlanta Hawks Indiana Pacers 107-95
Orlando Magic New York Knicks 110-96
New Jersey Nets Detroit Pistons 83-101
Memphis Grizzlies New Orleans Hornets 98-116
San Antonio Spurs Chicago Bulls 94-79
Denver Nuggets Milwaukee Bucks 125-105
Utah Jazz Dallas Mavericks 99-90
Sacramento Kings Boston Celtics 69-89
Golden State Warriors Minnesota Timberwolves 105-101
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik