Óriási küzdelem és hazai siker Salt Lake Cityben

Vágólapra másolva!
2007.02.11. 10:35
A New Jersey Nets gárdája Vince Carter vezetésével móresre tanította az Orlando Magicet a Continental Airlines Arenában, míg a Utah Jazz csak a hosszabbításban tudta kicsikarni a győzelmet a New York Knicks ellen. Allen Iverson ugyan sérülés miatt nem játszott Milwaukeeban, de Carmelo Anthony és a Denver Nuggets nélküle is győzni tudott idegenben.
Earl Boykinsszal nehezen bírtak egykori csapattársai
Earl Boykinsszal nehezen bírtak egykori csapattársai
Earl Boykinsszal nehezen bírtak egykori csapattársai
Earl Boykinsszal nehezen bírtak egykori csapattársai

A Utah Jazz gárdája érthető módon elégtételt akart végre venni ellenfelén, a New York Knicksen, hiszen utoljára 2004. decemberében tudtak ellenük győzedelmeskedni a Madison Square Gardenben.

„Gyengének érzem magam, csak haza akarok végre menni – nyilatkozta fáradtan a meccs után Mehmet Okur, az este főszereplője, aki tíz pontos hátrányból hozta vissza a meccset a hazaiaknak.

A török származású bedobó a mondottak ellenére nagyszerűen játszott. 29 pontot szórt, hét kísérletéből négy hárompontos a gyűrűben landolt, valamint öt gólpasszt és hat lepattanót is begyűjtött „nagy fáradtságában”.

Méltó ellenfelére akadt a new yorki Jamal Crawford személyében, aki szintén 29 pontot szerzett, mellé tíz lepattanót is összekapkodott, de a center Eddie Curry sem tétlenkedett, 27 ponttal és tizenegy lepattanóval zárt.

A Jazz sorozatban negyedik győzelmét aratta, és továbbra is magabiztosan vezeti – hatvanhatszázalékos mutatójával – a liga Északnyugati csoportját.

Allen Iverson jobb bokaficam miatt nem lépett pályára a Denver Nuggets színeiben Milwaukeeban, a vendégek azonban Carmelo Anthony vezetésével így is győzelmet arattak.

Rasheed Wallacet (labdával) Chris Bosh próbálja tartani - ez ritkán sikerült neki
Rasheed Wallacet (labdával) Chris Bosh próbálja tartani - ez ritkán sikerült neki

A bedobó ezúttal nagyon közel járt a tripla-duplához: 29 pont, tíz gólpassz és nyolc lepattanó került a neve mellé a mérkőzés jegyzőkönyvében, de a csapattársak is jól teljesítettek.

Az ellenfélnél az éppen a Denvertől érkezett Earl Boykins bizonyult a legjobbnak 26 pontjával és hat gólpasszával, igaz az alacsony irányító ezúttal sem kapott helyet a kezdőben.

Bár Boykins hét hárompontos kísérletből hatot értékesített, a hazaiak nem a dobószázalékot illetően, hanem elsősorban a lepattanók terén maradtak le a vendégektől.

Egy huzamban hatodszor nyert a Detroit Pistons, mivel hazai pályán diadalmaskodott a Toronto Raptors felett. Rasheed Wallace 28 pontja döntőnek bizonyult a győzelemben, de Richard Hamilton 21 pontja és nyolc kiosztott gólpassza is nagy segítség volt. A vendégeknél senki sem volt képes kiemelkedő teljesítményt nyújtani szombat este.

Tizenöt pontos győzelmet arattak Jason Kiddék az Orlando Magic felett, ami elsősorban nem a tíz ponttal és kilenc lepattanóval záró hátvéd, hanem sokkal inkább Vince Carter érdemének tekinthető, aki 32 pontjával az összecsapás legjobb dobójának bizonyult.

Dwight Howard ugyan próbálta vele felvenni a versenyt, de 25 pontja és tizenkét lepattanója nem volt elég, csapattársai pedig nem tudták megfelelően támogatni a jól játszó Nets ellen.

A New Jersey zsinórban a harmadik győzelmének örülhetett, és nem sok választja el az Atlanti csoport éllovasától, a most vereséget szenvedett Torontótól.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 100. JÁTÉKNAP
New Jersey Nets Orlando Magic 93-78
Detroit Pistons Toronto Raptors 98-92
New Orleans Hornets Memphis Grizzlies 114-99
Milwaukee Bucks Denver Nuggets 102-109
Houston Rockets Charlotte Bobcats 104-83
Utah Jazz New York Knicks 104-102
Seattle SuperSonics Sacramneto Kings 93-114
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik