Női kézilabda: Neagu arra kérte Radicsevicset, engedjenek nekik még két gólt

Vágólapra másolva!
2021.03.25. 18:18
null
Jovanka Radicsevicsék noha három góllal kikaptak a románoktól, olimpiai kvótát szereztek (Fotó: AFP)
A múlt vasárnap olimpiai kvótát szerző montenegrói női kézilabda-válogatott csapatkapitánya, Jovanka Radicsevics szerint a román és norvég csapat is úgy viselkedett, mintha nem venné komolyan őket – a hazaiak végül csoportelsőként zártak a podgoricai selejtezőtornán. A korábbi győri jobbszélső Cristina Neagu érdekes kérését is felelevenítette.

 

Múlt héten hihetetlenül izgalmasan alakultak a kézilabdázók podgoricai olimpiai selejtezőtornájának eseményei: a házigazda montenegrói együttes mellett a norvégok és románok küzdöttek meg három napon át egymással, és csak az első két helyezett kvalifikált a tokiói játékokra.

A norvégok öt góllal kikaptak Montenegrótól, majd ugyanilyen különbséggel legyőzték Romániát. A mindent eldöntő montenegrói–román összecsapáson a hazaiak ugyan 28–25-re kikaptak, de így is csoportelsők lettek Norvégia előtt, míg a román ötkarikás álmok szertefoszlottak.

A montenegróiak csapatkapitánya, Jovanka Radicsevics az ellenfelek sportszerűtlenségére panaszkodott az egyik helyi rádióban készült interjúban:

„A románok olyan magabiztosan érkeztek a hotelbe... Szó szerint azt mondták, hogy nekik muszáj továbbjutniuk. Őszintén, ez azért zavart kicsit. Úgy tettek, mintha nem is kellene játszaniuk ellenünk. A norvég válogatottban is vannak barátaim, Lundéval játszottam együtt, de ők is hasonlóan viselkedtek. Már előre kerestek egy külön szobát az ünneplésre. Ez is azt mutatja, hogy nem vettek minket komolyan, márpedig szerintem az összes válogatottat tisztelni kell.”

Radicsevics elárulta, még soha nem hallotta a norvégokat olyan hangosan biztatni egymást, mint az egymás elleni mérkőzésük előtt. Ez is azt bizonyítja szerinte, hogy érezték, a montenegrói válogatott mennyire együtt van. „Úgy éreztem magam, mint a 2012-es Eb-n Belgrádban, ha két napig játszunk, akkor sem tudtak volna legyőzni minket. Csak azt sajnálom, hogy nem lehetett telt ház a meccsen.”

A Győri Audi ETO korábbi jobbszélsője a románok elleni találkozó utolsó, idegőrlő perceiben történt érdekes helyzetet is elmesélte.

„Tényleg nem számolgattunk. Amikor a románok a hajrában elhúztak hárommal, Cristina Neagu épp engem fogott. Miután elértük a huszonöt gólt, többször is azt mondta nekem: »Joka, kérlek, lődd el, és hibázd el, hagyjatok minket még két gólt szerezni.« Jeleztem neki, hogy nincs is nálam a labda, de egyébként sem csinálnám meg.”

Ha még két gólt elérnek a románok, akkor a körbeverésből a norvégok jöttek volna ki vesztesen, de ez veszélyes helyzet lett volna Montenegrónak, mert hatgólos különbségnél már Radicsevicsék búcsúztak volna. Ugyan a hazaiak nagyon beragadtak 25 találat környékén, az utolsó percekben a románok mégsem tudták kialakítani a számukra kedvező különbséget.

A montenegróiak még mindig a kvalifikáció okozta euforikus hatás alatt állnak.

„Egyelőre nem fogtuk fel, mit értünk el, pedig mindannyiunknak tisztában kell lennie azzal, mit jelent a kvótaszerzés az országunknak. Montenegró az egyetlen olyan jugoszláv utódállam a férfi és a női mezőnyt is figyelembe véve, amely kijutott az olimpiára, ez fantasztikus eredmény nekünk. A hazánkat fogjuk képviselni, és szeretnénk ezt a lehető legjobb módon megtenni. Montenegrót szeretem a legjobban a világon, és senki nem veheti el ezt az érzést tőlem. ”

NŐI KÉZILABDAOLIMPIAI SELEJTEZŐ, 3. CSOPORT (PODGORICA)
03.19.: Norvégia–Montenegró 23–28 (12–13)
03.20.: Norvégia–Románia 29–24 (13–11)
03. 21.: Montenegró–Románia 25–28
(15–15)

A VÉGEREDMÉNY
1. Montenegró 2 1
1 53–51 2
2. Norvégia 2 1
1 52–52 2
3. Románia 2 1
1 52–54 2

AZ OLIMPIA NŐI KÉZILABDATORNÁJÁNAK MEZŐNYE ÉS SORSOLÁSI KALAPJAI
1. kalap:
Hollandia, Spanyolország
2. kalap: Orosz csapat, Montenegró
3. kalap: Norvégia, Magyarország
4. kalap: Svédország, Japán
5. kalap: Franciaország, Dél-Korea
6. kalap: Angola, Brazília

JÁTÉKNAPOK
Csoportmérkőzések:
július 25., július 27., július 29., július 31., augusztus 2.
Negyeddöntő: augusztus 4.
Elődöntő: augusztus 6.
Bronzmérkőzés és döntő: augusztus 8.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik