MTI/NSO 2012.05.21 11:10 Frissítve: 2015.03.31 01:03

Női kézi: az ETO bejelentette Ambros Martín érkezését

Ahogy azt előre jeleztük, ma hivatalossá vált, hogy a spanyol Ambros Martín lesz a magyar bajnok és kupagyőztes, Bajnokok Ligája-finalista Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának új vezetőedzője.

Ambros Martín (jobbra) sajtótájékoztató keretében búcsúzott Pamplonában (Fotó: diariodenavarra.es)

A klub hivatalos tájékoztatása szerint csütörtökön mutatják be a szakembert, valamint a nyáron érkező négy játékosát, Herr Orsolyát, Hornyák Dórát, Rédei-Soós Viktóriát és Szepesi Ivettet.

A spanyol edző egyébként még Spanyolországban tartózkodik, az ETO közleményének kiadásával egy időben  – ahogy azt előrevetítettük – sajtótájékoztató keretében jelentette be távozását az Itxakótól a pamplonai Blanca de Navarra szállodában.

Martin az előző hét idényben az Itxako Navarra trénere volt. A 2009-ben EHF-kupát nyert csapattal, tavaly pedig úgy volt BL-döntős, hogy az elődöntőben éppen a Győrt ejtette ki, míg az idén nem jutott tovább az ETO középdöntős csoportjából.

A spanyol edző elődje, a norvég Karl Erik Böhn távozott a Győrtől, mivel a magyar szövetség csak azzal a feltétellel engedte el fél évre az ETO-hoz, hogy a szezon végén már kizárólag a magyar női válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik tovább.

Böhnt azzal a nem titkolt céllal szerződtette a győri klub, hogy végre sikerüljön megnyerni a legrangosabb trófeát, a BL-t, azonban a montenegrói Buducsnoszt Podgorica idegenben lőtt több góllal jobbnak bizonyult a fináléban. Így aztán az ETO története hetedik európai kupadöntőjét is elveszítette.

Csütörtökön négy játékos érkezését jelentik be hivatalosan. A kapus Herr Orsolya már játszott Győrben 2009-ig, ő és Szepesi Ivett Siófokról igazol át. Rédei-Soós Viktória az idén bajnok lett az osztrák Hypo NÖ-vel, míg Hornyák Dóra Veszprémből szerződik Győrbe.

Az ETO-tól hárman távoznak: Pálinger Katalin visszavonul, Ana Gros Németországban, Vérten Orsolya pedig a KEK-győztes, magyar bajnoki ezüstérmes Ferencvárosban folytatja pályafutását.

A férfibajnokság győztesénél, az MKB Veszprémnél is spanyol vezetőedző dolgozik majd a jövőben Antonio Carlos Ortega személyében, az ő érkezését szombaton jelentették be. Ezt megelőzően Magyarországon még nem vállalt munkát edzőként spanyol szakember.  

2022.06.23 22:41:54

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Itt igenis a cél a fontos, ezért nevezzük sportnak.

2022.06.19 21:06:54

Kézilabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Európa és így a világ negyedik legjobb klubcsapatának lenni igenis büszkeség.

2022.06.19 17:26:12

Kézilabda H. Á., N. T.

A katalánok elsőként védték meg Bajnokok Ligája-címüket a kölni final fourban.

2022.06.19 14:41:54

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A csalódott csapatok csatájában a Veszprém szinte végig vezetett, mégis drámai hajrá végén a Kiel győzött.

2022.06.18 17:31:32

Kézilabda H. Á.

A címvédő Barcelona lesz a Kielce ellenfele a vasárnapi döntőben, a Veszprém a Kiellel játszik a bronzért.