H. D. 2020.11.18 12:16 Frissítve: 2020.11.18 14:12

Női kézi: az Eb-re nemet mondtak, a klubok játszhatnak Norvégiában

Mint arról beszámoltunk, a Norvég Kézilabda-szövetség hétfőn jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben nem tudja vállalni a decemberi női Európa-bajnokság társrendezői szerepét, így visszalép attól. Ennek ellenére nem áll le a kézilabdaélet Norvégiában, sőt, egy szabályváltoztatásnak köszönhetően a klubcsapatok mentesülnek a karanténkötelezettség alól, így több elhalasztott nemzetközi kupamérkőzést is hamarosan bepótolhatnak.

A Vipers Kristiansand több hazai mérkőzését is bepótolhatja (Fotó: Török Attila)

 

A norvég Tv2 beszámolója szerint a következő három hétben orosz, német és magyar csapat is lejátszhatja a korábban a szigorú beutazási szabályok miatt elhalasztott mérkőzését Norvégiában, mivel egy szabályváltoztatásnak köszönhetően a sportklubok mentesülnek a karanténkötelezettség alól, ha Norvégiában negatív tesztet produkálnak.

A magyar csapatok közül jelenleg az Alba Fehérvárt érinti a változtatás, hiszen a székesfehérvári együttes így pályára léphet majd az Európai Kézilabdaliga harmadik (egyben utolsó) selejtezőkörében a Storhamar vendégeként.

A Bajnokok Ligájában a nőknél az Vipers Kristiansand, a férfiaknál pedig a Elverum pótolhatja be több elhalasztott mérkőzését. A cikk hozzáteszi, a január 15-ig érvényes szabályváltoztatás lehetővé teszi, hogy a norvég férfiválogatott hazai pályán összecsapjon Fehéroroszországgal.

A Norvég Kézilabda-szövetség főtitkára, Erik Langerud szerint az Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek megrendezése teljesen más lett volna, mint egy-egy nemzetközi kupamérkőzés megrendezése, hiszen előbbi esetében nagyjából több nemzeti csapat is nagyjából három hétig az országban tartózkodott volna, míg utóbbi esetben csak néhány napot töltenek ott a külföldről érkező játékosok.

2021.01.17 19:57:18

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Az első félidő döcögő játéka után nagyon kinyílt a gólzsák a dél-amerikaiak ellen. Legalább 2 pontot viszünk a következő körbe.

2021.01.17 14:27:36

Kézilabda R. Gy.

A dánok jobban játszottak, öt góllal is vezettek tíz perccel a vége előtt, de az ETO döntetlenre hozta a meccset.

2021.01.17 10:32:34

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

INTERJÚ. A fehérvári Tea Pijevic a Malestein elleni egykezes hárításról, a horvát válogatott titkáról és a hirtelen jött népszerűségről.

2021.01.17 01:39:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Vagy ha mégsem, talán jobban tesszük, ha megőrizzük a sportot jobb időkre. Mert egy mérkőzésnek, versenynek normális esetben azzal a céllal vágunk neki, hogy megnyerjük, nem azzal, hogy megússzuk, túléljük valahogy.

2021.01.16 15:19:21

Kézilabda MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Idegenben nyerni tudott az FTC, de hazai pályán négygólos vereséget szenvedett.