Női kézi: Tomori Zsuzsanna a Vipersben folytatja – hivatalos

Vágólapra másolva!
2021.09.07. 11:02
null
Tomori Zsuzsanna külföldre igazolt (Fotó: Tumbász Hédi)
A norvég Vpers Kristiansand női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján bejelentette Tomori Zsuzsanna szerződtetését.

A 34 éves válogatott átlövőnek az előző idény végén lejárt a szerződése a Siófoknál, így szabadon igazolható játékosként írt alá a Bajnokok Ligája-címvédő Vipershez. Tomori egy plusz egy évre szóló megállapodást kötött a norvég klubbal.

Bemutatkozás Győrben?
Az egy plusz egy éves szerződést aláíró átlövő lehetséges bemutatkozása kapcsán a játékos új kontraktusát és klubváltását a helyszínen egyengető menedzsere, Szörnyi Attila lapunknak elmondta, megvan az esély arra, hogy az ETO színeiben korábban két részletben hét évet lehúzó Tomori már szombaton, a Győr elleni idegenbeli BL-rajton pályára lépjen új együttesében, mert minden szükséges játékengedélye megérkezhet addig.

Egy hónappal ezelőtt, a tokiói olimpia után a lapunknak adott interjúban elmondta, hogy nem hosszabbította meg a lejáró szerződését a Siófokkal és arról is beszélt, úgy érzi, az ötkarikás játékok után jó formában van és egy-két évet még képes magas szinten játszani. Akkor még csak kérdésként vetődött fel, mára tény: pályafutása során először légiósnak áll. Hogyan került a Bajnokok Ligája-címvédő norvég Vipers Kristiansandba?
Az olimpia után azt vettem észre magamon, hogy ennyire talán még nem is voltam motivált és sosem szerettem volna ennyire kézilabdázni, mint most. Tényleg van még bennem egy-két jó év, így azon gondolkodtam az ötkarikás játékok után, hogy mi lenne számomra a legjobb lehetőség. Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy végül Norvégia tudtam igazolni – válaszolta lapunknak a 189-szeres válogatott átlövő, Tomori Zsuzsanna, aki kedd óta hivatalosan is a legutóbbi négy norvég bajnokságot megnyerő skandináv kirakatcsapatban folytatja a pályafutását. – Hétfőn edzettem először a csapattal, és hihetetlenül jó volt. Akad néhány ismerős arc, mint például Nora Mörk, Nerea Pena, Katrine Lunde vagy Isabelle Gulldén, akivel együtt még nem, de egymás ellen már sokszor játszottunk. Szerintem nagyon könnyű lesz beilleszkednem a Vipersbe. Rajtam kívül is sok az új játékos, szóval nem maradtam le még semmiről.

Mit várnak öntől az új klubjánál és mit vár saját magától?
Azért igazoltak, és nekem is az célom, hogy egy feszes és erős védekezésből gyors játékot tudjunk játszani, ebben kell segítenem. Rég voltam ennyire boldog és izgatott, nagyon örülök, hogy kipróbálhatom magam külföldön, ez jó érzés. A norvég vonal és mentalitás már Győrben is tetszett, amikor ott játszottam, az ETO-nál is voltak norvég csapattársaim – a legjobb helyre kerültem.

VÉLEMÉNY – Ole Gustav GJEKSTAD, a Vipers edzője
„Tomori Zsuzsanna mindenekelőtt olyan játékos, akivel a védelmünk erősödik. Rengeteg tapasztalatot szerzett eddigi pályafutása során olyan topklubokban, mint a Győr vagy az FTC, ami hasznunkra válhat egy hosszú idényben.”

A védekezésben szánhat tehát önnek kulcsszerepet Ole Gustav Gjekstad edző?
Arra számítok, hogy a védelemben kapok főleg szerepet, erős teljesítményt várnak tőlem a hármas pozícióban. Nagyon jól támadó játékosaink vannak, így rám a saját kapunk előtt hárul majd feladat.

Javában benne vagyunk az új idényben, a Vipers is már túl van két bajnokin. Mennyire volt önben feszültség a jövőjét illetően, ahogy telt az idő egy hónapban?
Érdekes, mert korábban pont mondtam anyukámnak és a testvéremnek is, hogy nyugodt voltam ezzel kapcsolatban. Mindenképpen szerettem volna még folytatni a kézilabdát, méghozzá egy Bajnokok Ligája-induló csapatban és úgy voltam vele, ha most, még szeptemberi a rajt előtt nem is sikerül, akkor majd később, október végén, mert addigra kiderülhet, ha egy-egy klubnál még hiányzik játékos esetleg. Szóval tényleg nem aggódtam annyira emiatt, és végül szerencsésen alakult minden.

Milyen célokkal és elvárásokkal vágott neki a Kristiansand az aktuális idénynek?
A norvégokból kiindulva minden edzésen és meccsen a legjobban szeretnek teljesíteni, ez számomra is remek dolog lesz a következő hónapokban. Itt nem a nyomást érzi egy-egy játékos mindennap, hanem a nyitott és kommunikatív légkört, de közben természetesen a legjobbra törekszik mindenki. Nem olyan a nyomás, mint otthon, ami újdonság nekem, de szerintem ezzel én csak több leszek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik