P. V. 2020.07.19 11:54 Frissítve: 2020.07.19 12:15

Női kézi: Tetszik, hogy a Fradinál bíznak a fiatal játékosokban – Julia Behnke

Julia Behnke a Rosztov-Dontól érkezett a Ferencváros női kézilabdacsapatához. A koronavírus-járvány kissé megnehezítette neki a távozást Oroszországból – erről is beszélt a 27 éves német beálló az NSO Tv-nek, ahogy azt is elárulta, miért döntött a zöld-fehérek mellett. 
„Nagyon tetszik, hogy a Fradi évek óta a nemzetközi porondon szerepel, a legmagasabb szinteken. Az is szimpatikus, hogy bíznak a fiatal játékosokban, megadják nekik a kellő időt a fejlődésre, ez egyéni és csapatszinten is igaz. Nagyon jókat hallottam a csapatról, sok magyar barátom van, velük is beszélgettem a Fradiról” –
indokolta meg a Fradihoz igazolását, majd hozzátette:

„Profi kézilabdázó akartam lenni, nem olyan, aki az edzések mellett még dolgozik is. Erre viszont máshol jobbak a lehetőségek, mint Németországban, ezért igazoltam tavaly külföldre. Azt gondolom, a Rosztovban töltött idényben előreléptem a karrieremben, és azt remélem, a Ferencvárosnál még tovább fejlődhetek.” 

Videónkban megszólal magyarul is, és arról is beszél, szerinte mikorra érhet össze az új idénynek jócskán átalakított kerettel nekivágó Ferencváros.

„Julia Behnke abszolút profi kézilabdázó, védekezésben nagy erősségünk lehet, és a mentalitása is példaértékű – mondta Elek Gábor, az FTC edzője a Nemzeti Sportnak. – Sok külföldi játékossal kezdtem már el a nulláról a közös munkát, és a három német kerettagról egyaránt elmondható, hogy az első naptól fogva remekül érzik magukat nálunk. Optimistán és jókedvvel érkeztek. Nyitottak, jó személyiségek. Alicia Stolléról egyelőre nem volt sok közvetlen tapasztalatunk, mert kisebb talpsérüléssel bajlódik, és nem szeretném megkockáztatni, hogy nagyobb baja legyen. Kezeljük, és kipihentetjük vele a sérülését.”

NÉZZE MEG AZ UGYANCSAK NÉMET VÁLOGATOTT JOBBÁTLÖVŐVEL, ALICIA STOLLÉVAL KÉSZÜLT INTERJÚNKAT IS!


JÁTÉKOSMOZGÁS AZ FTC-NÉL
Érkezett:  
Julia Behnke (német, beálló; Rosztov-Don, orosz), Emily Bölk (német, balátlövő; Thüringer HC, német), Alicia Stolle (német, jobbátlövő; Thüringer HC, német), Janurik Kinga (kapus, Érd), Kisfaludy Anett (beálló, Érd), Kovács Anett (jobbszélső, EUBility-Group Békéscsabai ENKSE), Angela Malestein (holland, jobbszélső; SG BBM Bietigheim, német)
Távozott:  Bánfai Kíra (jobbszélső, kölcsönbe, DVSC), Hornyák Dóra (balátlövő, DVSC Schaeffler, Emilie Christensen (irányító, norvég; ?), Debreczeni-Klivinyi Kinga (balátlövő, Dunaújvárosi Kohász KA), Háfra Luca (balszélső, Alba Fehérvár KC), Lukács Viktória (jobbszélső, Győri Audi ETO KC), Danick Snelder (holland, beálló; Siófok KC), Szemerey Zsófi (kapus; Motherson-Mosonmagyaróvár), Zsiborás Luca (beálló, Érd – kölcsönbe)
2021.01.21 17:43:08

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A férfi kézilabda-válogatott újabb győzelmet aratott, immáron a középdöntőben, szombaton jönnek a lengyelek.

2021.01.20 15:37:39

Kézilabda MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Elek Gábor csapata szinte végig vezetve verte meg két góllal a csoportelsőségért küzdő franciákat.

2021.01.19 18:24:02

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

Van, amit lehet és érdemes eltanulni tőlük, vagy legalább megpróbálni megérteni, mitől ilyen eredményesek.

2021.01.19 19:43:13

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

A magyar válogatott egy góllal megnyerte a csoportrangadót, így négy pontot visz a következő körbe.

2021.01.17 19:57:18

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Az első félidő döcögő játéka után nagyon kinyílt a gólzsák a dél-amerikaiak ellen. Legalább 2 pontot viszünk a következő körbe.