nemzetisport.hu
2018.05.30 18:00 Frissítve: 2018.05.30 19:47

Női kézi: öt játékos érkezését jelentette be a Fradi

Öt játékossal erősíti meg a keretét az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata a következő szezonra. Klivinyi Kinga, Szemerey Zsófi és Farkas Kata mellett két montenegrói, Bobana Klikovac és Djurdjina Malovics is zöld-fehérbe öltözik. Emellett négy játékossal megegyeztek a hosszabbításról.   

 

Klivinyi Kinga a következő szezonban Bíró Blanka csapattársa lesz (Fotó: Tumbász Hédi)

A lehetséges érkezők nagy részéről különböző forrásokból már beszámoltunk az elmúlt időszakban. A vállműtét utáni rehabilitációját töltő válogatott balátlövő, Klivinyi Kinga ötévnyi érdi időszakot követően szerződik a Népligetbe. A 26 éves játékossal kapcsolatban kézilabdás berkekben már egy ideje tartotta magát a hír, hogy a Fradiba igazol, s ezt most a klub is megerősítette.

„A váltás soha nem könnyű, de ez átgondolt döntés volt. Öt év hosszú idő, és szerettem volna egy kis frissítést a karrieremben. Már régóta szerettem volna a Bajnokok Ligájában játszani, erre a Fradiban lehetőségem nyílik. Remélem, tudok még fejlődni is, mert a BL azért más kávéház” – mondta Klivinyi Kinga.

Az előző szezont Siófokon töltő 23 éves kapus, Szemerey Zsófi maga beszélt arról a búcsúvideójában, hogy mire számít nyártól az FTC-nél.

A harmadik magyar igazolás a 18 éves Farkas Kata, a jobbátlövő Békéscsabáról teszi át a székhelyét.

Két montenegrói játékos is jön a nyáron: a Buducsnoszt Podgorica 22 éves jobbátlövője, Djurdjina Malovics megszerzéséről már február elején cikkeztek a helyi médiában. Neki az ujját műtötték meg a közelmúltban, de a nyár közepére rendben lesz.

Nála pechesebb volt Bobana Klikovac, aki keresztszalag-szakadást szenvedett az SCM Craiova utolsó bajnokiján, így a 22 éves kézilabdázóra egy ideig még nem számíthat Elek Gábor. A beálló számára nem lesz újdonság a magyar bajnokság, hiszen 2015 és 2017 között a DVSC, majd a Fehérvár játékosa volt.

Azt nem hozta nyilvánosságra az FTC, hogy az érkezők hány évre írtak alá. 

Nem változik a légiósok száma az FTC-nél, miután a montenegrói Marija Jovanovics befejezte pályafutását, míg a holland Laura van der Heijden a német Bietigheimben folytatja. Rajtuk kívül családalapítás miatt egy időre felhagy a játékkal Szekeres Klára és a csapatkapitány Szucsánszki Zita.

A Fradi emellett hosszabbításokról is beszámolt: Szikora Melinda egy plusz egy, Kovacsics Anikó, Danick Snelder és Hornyák Dóra további két évre szóló szerződést kötött a klubbal. 

Az FTC a legutóbbi szezonban a bajnokságban ezüst-, a Magyar Kupában bronzérmes lett, a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőig jutott.

Így nyilatkoztak az új szerzemények


 

2022.09.24 17:05:07

Kézilabda nemzetisport.hu

A Metz végig vezetett, volt, hogy nyolc góllal is, végül néggyel bizonyult jobbnak az ETO-nál.

2022.09.24 10:51:49

Kézilabda nemzetisport.hu

Az első félidőben sokkal jobb volt a vendég Brest, de felállt a padlóról az FTC... Hogy nagyon elrontsa a legvégét.

2022.09.22 17:59:40

Kézilabda nemzetisport.hu

Fordulatos első félidő után a másodikban a Nantes tartotta előnyét és öt góllal legyőzte a Szegedet.

2022.09.21 19:56:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Sokkal jobban játszott a magyar csapat, tíz gól is volt a különbség idegenben, hét lett a vége.

2022.09.18 13:33:12

Kézilabda nemzetisport.hu

A török Kastamonu lelkesen küzdött, de semmilyen gondot nem tudott okozni a győrieknek.