Női kézi olimpiai sel.: Óriási a buli az öltözőben! – Szöllősi-Zácsik Szandra

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.03.20. 20:04
null
Már a pályán elkezdődött az ünneplés (Fotó: Török Attila)
A magyar női kézilabda-válogatott elképesztő játékkal, 31–23-ra legyőzte a szerbeket a győri olimpiai selejtezőn. A mérkőzés után Bíró Blanka könnyekkel a szemében nyilatkozott, Szöllősi-Zácsik Szandra óriási öltözői buliról számolt be. 

„Még fel sem fogtuk, hogy ez mekkora tett volt – kezdte az értékelést Bíró Blanka, akinek egy-egy könnycsepp is megcsillant a szemeiben, mialatt a szerbek elleni győzelemről beszélt, ami olimpiai kvótát ért.Egy egész országnak, nagyon sok magyarnak örömet szereztünk, hiszen ebben a nagyon kritikus és rossz elmúlt egy évben most mindenkit boldoggá tudtunk tenni. Nagyon más lett volna ez, ha ötezer ember előtt nyerünk, de jó lett volna!”

Elmondta, a kapuból úgy látta, nagyon feszes a védekezés, mindenki koncentrál, és ha valaki hibázott is, senki sem emlékszik rá, mert annyira egységes volt a csapat.

„Olimpiáért játszani édes teher, ezért nem is uralkodhatott el rajtunk az a nyomás, ami ezzel jár. Az öltözőben láttam, hogy néhányan feszültebbek voltak, a bemutatás előtti pillanatokban egy-egy mosollyal is próbáltam ezt oldani bennük. Hogy nekem ez volt-e a legjobb meccsem a válogatottban? Ezen nem gondolkodtam, a legfontosabb, hogy győztünk, az egyéni teljesítmény mindenkinél háttérbe szorul ilyenkor. Viszont az biztos, hogy pályafutásom egyik legszebb pillanata, élménye volt ez a mérkőzés.

Bíró Blankának pályafutása egyik legnagyobb élménye volt a szerbek elleni győzelem (Fotó: Török Attila)
Bíró Blankának pályafutása egyik legnagyobb élménye volt a szerbek elleni győzelem (Fotó: Török Attila)

A találkozón hét gólig jutó Szöllősi-Zácsik Szandra két éve, amikor visszatért a pályára, nem gondolta volna, hogy olimpiai résztvevő lesz Tokióban. Pedig 2009 óta, amikor először felvette a válogatott mezt, ez volt a célja.

„Nem emlékszem olyan mérkőzésre a válogatottban, amikor ennyire együtt lettünk volna, ennyire akartunk volna, mentálisan ilyen erősek lettünk volna. Felül tudtunk kerekedni azokon a szerbeken, akik mentálisan rendkívül erősek, óriási volt, amit ma produkáltunk. Nem tudom szavakba önteni, milyen jó érzés kimondani azt, hogy ott leszünk az olimpián. Még mindig eksztázisan vagyok, szívem szerint mennék ünnepelni a lányokkal, mert óriási hangulat van az öltözőben, mindenki ugrál, ünnepel, üvölt a zene! De nyilván pezsgőlocsolás még nincs, holnap vár még ránk egy mérkőzés az oroszok ellen. Azt is nagyon komolyan kell vennünk, nem szeretnénk, ha bárki is megsérülne.”

Hozzátette, maximálisan felkészültek a szerbekre, tudták, hogy jobb állapotban vannak, és a gyors lerohanások nekik fognak kedvezni. Mentek, hajtottak, nem álltak meg, és ez fordulópontot is jelent a magyar női kézilabda-válogatottnak, amely visszakerülhet végre az elitbe.

„Most már kimondhatom, hogy ott vagyunk az olimpián, de a keretbe kerülésért azért még meg kell küzdeni. Én nagyon szeretnék ott lenni Tokióban, úgyhogy elkezdem intézni a gyerekfelügyelet!”

Így ünnepeltek a mieink a lefújás után a pályán és az öltözőben

NŐI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ
2. CSOPORT (GYŐR), 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–SZERBIA 31–23 (16–12)
Győr Audi Aréna, zárt kapuk mögött. V:C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
MAGYARORSZÁG:BÍRÓ B. – LUKÁCS V. 4, Kiss N. 1, Tomori, Kisfaludy 1, KOVACSICS 6, Márton G. 3.Csere:Janurik (kapus), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 7, Szucsánszki 1, Klujber 1 (1), Helembai F.1, Háfra N. 2, Csiszár-Szekeres, Schatzl Nadine 4.Szövetségi kapitány:Elek Gábor
SZERBIA:Tomasevics – Krpezs-Slezák 3, Lavko 1, Liscsevics 2, Pop-Lazics 2, Sztoiljkovics 1, D. Radojevics.Csere:Riszovics (kapus), T. Radojevics, Trifunovics 3 (2), DMITROVICS 6, Radoszavljevics, Cvijics 3, Kovacsevics 2, Nikolics.Szövetségi kapitány:Ljubomir Obradovics
Az eredmény alakulása.7 p.: 5–2. 13. p.: 7–6. 15. p.: 10–6. 21. p.: 13–8. 26. p.: 15–10. 35. p.: 19–14. 42. p.: 23–16. 45. p.: 25–17. 48. p.: 27–19. 53. p.: 28–22
Kiállítások:4, ill. 6 perc
Hétméteresek:2/1, ill. 3/2

A csoport másik mérkőzésén
Orosz csapat–Kazahsztán 33–26 (17–16)

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 2 2 77–42 4
2. Orosz csapat 2 2 62–50 4
3. Szerbia 2 2 47–60 0
4. Kazahsztán2245–790
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik