MTI/D. S. B. 2022.06.24 16:23 Frissítve: 2022.06.24 16:28

Női kézi: négyszeres BL-győztest neveztek ki a CSM menedzserének

A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes és 179-szeres román válogatott Cristina Varzaru lett a CSM Bucuresti női kézilabdaklub menedzsere, aki az elmúlt négy évben a román szövetség főtitkári tisztségét töltötte be.

 

A 179-szeres román válogatott Varzaru lett a CSM Bucuresti klubmenedzsere (Fotó: AFP)

A bukaresti egyesület pénteken jelentette be a vezetőség élén történt változást. Korábban Gabriela Szabo egykori atléta vezette a klubot, de őt menesztették, miután a bukaresti csapat nem jutott be a BL négyes döntőjébe és a román bajnokságot sem tudta megnyerni, mivel a Rapid Bucuresti diadalmaskodott. A CSM a második helyen végzett.

Varzaru megtisztelőnek nevezte, hogy attól a klubtól kapta a felkérést, amelynél befejezte a pályafutását, és amellyel 2016-ban – a Győri Audi ETO KC elleni budapesti döntőben diadalmaskodva – megnyerte a BL-t. Közölte: célja, hogy újabb BL-címet hódítson el a gérda.

A világ egyik legjobb játékosát, a román Cristina Neagu átlövőt foglalkoztató klub az idény végén bejelentette, megválik tíz játékosától, így távozott Jelena Grubisic, Carmen Martín, Eduarda Amorim, Samara Da Silva, Tess Wester, Barbara Lazovic, Martine Smeets, Denisa Valcan, Diana Finaru és Yvette Broch, utóbbi Győrben folytatja. Eddig a francia irányító Grace Zaadi és honfitársa, a balátlövő Kalidiatou Niakaté, az orosz szélső Marina Szudakova, a svéd kapus Evelina Eriksson és a Győrtől távozó Crina Pintea beálló leigazolását jelentették be.

(MTI)

2022.08.06 23:57:19

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban törvényszerű-e a hanyatlás, és ha igen, akkor tartós és visszafordíthatatlan-e? Ha pedig szintén igen, megengedheti-e a kézilabda, amely a harmadik évezred sportágaként címkézi magát, és ezt nem is ok nélkül teszi, hogy öncsonkítás útján veszítsen a látványosságából, a mutatvány jellegéből, a vonzerejéből?

2022.07.18 22:51:28

Kézilabda VARGA ÁDÁM

A korábban öt évig a Veszprémet is erősítő északmacedón legendát stílusosan meg is koronázták.

2022.07.13 23:28:26

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL.S bár mindig azt mondják, a tehetség utat tör magának, és nyilván a legszerencsésebb eset, ha valakinek nem kell a korát, az érettségét számba venni, amikor pályára lép, de bizony a legtöbb esetben óvatosan kell adagolni a nyomást, a felelősséget, mert a megélt sikerek és kudarcok, illetve az őket követő reakciók is torzíthatják a személyiséget, ami nyilván meghatározó abból a szempontból, hogy az illető milyen pályát fut be.

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.