Női kézi: négy játékos érkezését is bejelentette a Debrecen

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.02.16. 12:45
null
Kácsor Gréta nyáron a DVSC játékosa lesz (Fotó: Dömötör Csaba)
Kácsor Gréta, Hámori Konszuéla, Töpfner Alexandra és a francia válogatott kapus, Catherine Gabriel is a Debreceni VSC női kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását nyártól – közölte szerdán a klub hivatalos oldala. 

 

Négy új játékos szerződtetését is bejelentette szerdán a Debreceni VSC. Köztük van a Váctól távozó magyar válogatott Kácsor Gréta is.

„Nagyon szeretem Vácot, imádok itt lenni, örökre a szívemben marad a város, a csapat. Most viszont úgy éreztem, hogy eljött a váltás ideje! Semmiképp nem szerettem volna visszalépni, s úgy érzem, a debreceni szerződésem nagy lehetőséget jelent. Tudom, hogy a Lokiban nem leszek hatvanperces játékos, meg kell majd küzdenem a helyemért, s ez inspirál. A csapat jelentős részét ismerem sok játékossal játszottam együtt a korosztályos válogatottban, bízom benne, hogy könnyen megy majd a beilleszkedés” – mondta Kácsor a klub honlapjának.

A jobbátlövő Hámori Konszuéla szintén a Váctól távozva ír alá a Debrecenhez, míg a jobbszélső Töpfner Alexandra az Alba Fehérvárt hagyja ott.

Rajtuk kívül a francia válogatott Catherine Gabriel érkezését is bejelentette a Loki. A rutinos játékos harmadik számú kapusként segítette hazáját a 2021-es spanyolországi világbajnokságon, a Paris 92-től távozik.

Minden érkező kétéves szerződést írt alá.

Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője a jelenlévő Bulath Anitával együtt bejelentette: a debreceni és a dunaújvárosi élvonalbeli gárda a jövőben együttműködik majd egymás játékospolitikáját, céljait támogatandó – ez pedig többek között kölcsönjátékosok szerepeltetését is maga után vonja – írja a dehir.hu.

Ennek értelmében Arany Rebeka és Poczetnyik Luca a Dunaújvárosi Kohász KA-hoz kerül kölcsönbe, Borgyos Panna dunaújvárosi kölcsönadását pedig meghosszabbítják.

A debreceniektől idén nyáron távozik Csapó Kyra, Alekszandra Vukajlovics és Szabó Dóra, akiknek lejár a szerződésük.

Bejelentették azt is, hogy két évvel megtoldotta névadó szponzori szerződését a klubbal az FAG Magyarország Kft.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik