Női kézi: megműtötték Lekicset, az olimpiai selejtezőről is lemarad

Vágólapra másolva!
2020.12.06. 17:23
null
Lekics hordágyon fejezte be az Eb-t (Fotó: Kolektiff images)
Mint beszámoltunk róla, a női kézilabda Európa-bajnokság szombati játéknapján Szerbia Hollandia ellen 29–25-ös, bravúros győzelmet aratott, ám elvesztette egyik legjobbját: Andrea Lekics súlyos sérülést szenvedett, és vasárnapra nemcsak kiderült, hogy részleges Achilles-ín-szakadása van, hanem meg is operálták Dániában. Egyben az is biztossá vált, hogy a 33 éves irányító nem lesz ott a tavaszi olimpiai selejtezőn.

A műtétet vasárnap délelőtt 11 óra körül végezte az Achilles-ín-sérülések specialistájának tekintett dr. Uffe Jörgensen, s a szakember a beavatkozás után elárulta, Lekics idényének vége.

„Körülbelül öt centi hosszan szakadt el Lekics ínszalagja, s a jobb hír, hogy csak a szalag felső része sérült, s nem az alsó, amely a sarokhoz és a bokához csatlakozik. Ezzel együtt legalább fél év rehabilitáció vár rá” – idézte a montenegrói Vijesti lap dr. Jörgensent.

Mindez azt jelenti, hogy nemcsak az Európa-bajnokságnak van vége a rutinos irányító számára, hanem a tavaszi olimpiai selejtezőről is lemarad, amelyet 2021. márciusában rendeznek. A szerbek a magyar válogatottal egy csoportban szerepelnek, a Győrben rendezendő tornán még Kína és Oroszország szerepel.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÁNIA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
C-CSOPORT(KOLDING)
Hollandia–Szerbia 25–29
(15–9)
Ld:
Snelder 5, ill. Krpezs-Slezák 10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik