Női kézi: magyar és szlovén átlövő érkezik a Dunaújvároshoz

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.05.21. 14:07
null
Farkas Johanna is csatlakozik a nyáron a DKKA-hoz (Fotó: Szabó Miklós)
A Dunaújváros női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a következő idénytől csatlakozik a balátlövő Polics Tímea, a szlovén jobbátlövő, Dominika Mrmolja és a 19 esztendős irányító, Farkas Johanna.

Polics Tímea az NB I/B Nyugati csoportjában szereplő Kozármislenytől szerződik a Dunaújvároshoz. Az elmúlt években több élvonalbeli csapatnál is megforduló játékos 19 bajnokin 112 találatot ért el a másodosztályban.

„Nagyon örültem a Dunaújváros megkeresésének, hiszen nagyon nagy múltú klubról van szó, izgatottan várom a következő szezont, s nagyon remélem, hogy sok szép sikert tudunk együtt elérni” – árulta el a 27 esztendős balátlövő a klub honlapján.

A 27 esztendős Dominika Mrmolja a Mlinotest Ajdovscinától érkezik a DKKA-hoz. A jobbátlövőként bevehető sportoló a szlovén bajnokság alapszakaszában húsz találkozón százkét gólt szerzett.

A szlovén kézilabdázó mellett Farkas Johanna szintén csatlakozik a klubhoz. A Győri Audi ETO KC-tól kölcsönbe érkező 19 esztendős irányító a jelenlegi évadban a Boglári Akadémia-SZISE együttesét erősíti, ahol 102 találatával a legeredményesebb játékosnak számít.

„Nagyon várom a közös munkát, a lányok és a stáb tagjai is nagyon szimpatikusak, így mindent el fogok követni, hogy a csapat segítségére legyek és minél sikeresebb szezont fussunk. A Kohásznál sok a fiatal, tehetséges játékos, s akadnak rutinosabbak is, akiktől, remélem, rengeteget fogok tanulni, emellett várom már a találkozást a szurkolókkal is, bízom benne, hogy szeptembertől velük is megismerkedhetek” – nyilatkozta Farkas Johanna a DKKA honlapján.

A jelenleg az NB I 9. helyén álló Dunaújváros az elmúlt napokban több bejelentést is tett. Érkezik a cseh válogatott balátlövő, Jana Sustková,a 2021–2022-es szezonnak pedig változatlan szakmai stábbal, Vágó Attila vezetőedzővel vágnak neki. A játékosok közül Bulath Anita, Kazai Anita, Szalai Babett, Horváth Gréta, Krupják-Molnár Beatrix, Nick Viktória, Hlogyik Petra és Wéninger Alexa is marad. További három fiatal,Fodor Neszta, Husti Hanna és Takács Cecília a felnőttcsapattal kezdi meg a felkészülést, míg mellettük a szintén saját nevelésű Kukucska Viktória visszatér az együtteshez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik