Női kézi: Kovacsics számára vége az idénynek – klubjában

Vágólapra másolva!
2021.04.01. 14:17
null
Kovacsics Anikó ebben az idényben már nem játszhat a Ferencvárosban (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/kezilabda/noi-kezilabda/hirek/veget-ert-kovacsics-aniko-klubidenye">fradi.hu</a>)
Kovacsics Anikó, a magyar női kézilabda-válogatott és a Ferencváros csapatkapitánya számára súlyos vállsérülés miatt véget ért a klubidény, de elképzelhető, hogy az olimpiai szereplésről nem kell lemondania.

 

Az FTC honlapján Pavlik Attila csapatorvos elmondta, hogy az irányító szerdán, az Alba Fehérvár KC elleni győztes bajnoki mérkőzésen sérült meg, a 20. percben könnyek között hagyta el a játékteret, majd a kispadról, felkötött karral figyelte a folytatást.

„Kovacsics Anikó elülső, alsó vállficamot szenvedett, amit a helyszínen helyre raktunk. Az este elvégzett MR-vizsgálat az ízületben részleges porc- és szalagsérülést mutatott. Műtétre jelenleg nincs szükség, konzervatív kezelés után – várhatóan – két hónap múlva tud teljes értékű edzésmunkát végezni” – mondta Pavlik Attila.

Hozzátette, a következő két hétben rögzítőkötést visel majd a játékos, és pihenteti a sérült testrészt, majd fokozatosan gyógytorna következik számára.

Kovacsics úgy fogalmazott, lehetett volna súlyosabb is a probléma, ezért igyekszik pozitívan állni a helyzethez.

„Korábban is volt már gond a vállammal, de ilyen, hogy kificamodott volna, még nem történt, és bár a fájdalom a meccs hevében nem volt olyan nagy, sokkoló érzés volt, hogy a vállam nincs a helyén” – nyilatkozta az iránytó.

Hangsúlyozta, hosszú és kemény hetek, hónapok állnak előtte, de nincs olyan, amit ne tenne meg azért, hogy ott lehessen az olimpián.

„Az a cél lebeg a szemem előtt, hogy a felkészülés kezdetére rendben legyek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik