Női kézi: először hirdetett keretet a Danyi, Elek páros

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2020.02.03. 10:03
null
Háfra Noémi és Tóth Gabriella is ott lesz a válogatott összetartásán (Fotó: Török Attila, archív)
A magyar női kézilabda-válogatott élére január 16-án (március 31-ig) kinevezett Danyi Gábor, Elek Gábor szövetségi kapitányi páros kihirdette első keretét a nemzeti csapat első összetartására.

 

 

A győri, illetve ferencvárosi tréner 21 játékost hívott be a február 9. és 11. közötti budaörsi edzőtáborba. Az együttes vasárnap este találkozik, majd a szakemberek hétfőn kettő, kedden pedig egy edzést vezényelnek – köszönhetően a klubok hozzájárulásának a plusz felkészülési napokhoz, emeli ki a Magyar Kézilabda- szövetség (MKSZ) hétfői közleménye. A listán az utóbbi időben már megszokott nevek mellett újra ott találhatjuk a pályára gyermekáldás után a közelmúltban visszatérő Csiszár-Szekeres Klárát és Szöllősi-Zácsik Szandrát, mindketten 2017. december 10-én, a németországi világbajnokságon a későbbi győztes Franciaország elleni nyolcaddöntőben húzták magukra legutóbb a címeres mezt.

„A névsort végignézve látható, hogy a keret váza, magja ugyanaz, mint ami eddig is volt, csak két-három helyen változtattunk – mondta Danyi Gábor, társ szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak. – Az első, szűk kétnapos összetartásnak ismerkedési jellege lesz, de nyilván nem azt értem ez alatt, hogy be kell mutatkoznunk egymásnak a csapattal, hanem Elek Gáborral együtt elmondjuk a játékosoknak, milyen alapelvek szerint dolgozunk majd, milyen lesz a szakmai munka, az edzések, egyáltalán a közös életünk a március végéig előttünk álló rövid időben. Felvázoljuk a támadási és védekezési koncepciónkat, amiben azért nem lesznek egetverően új elemek. Elek Gábor a keret nagy részével nap mint nap együtt dolgozik, de én is ismerem őket az utánpótlásválogatottakból.”

A már említett két visszatérőn kívül a Vác junior-világ- és Európa-bajnoka, Kácsor Gréta is lehetőséget kap, míg Márton Gréta és Vámos Petra ezúttal kisebb sérülés miatt nem tart az együttessel, ahogy Kovács Anna sem.

„Jelen állás szerint Kovács Anna nincs a listán, de végleges döntések nincsenek, a válogatott keret nyitva áll, ki is és be is lehet kerülni. Mindig az általunk aktuálisan legjobbnak vélt, legjobb formában lévő kézilabdázók lesznek a csapat tagjai” – szögezte le Danyi.

A válogatott a március 20. és 22. között Győrben sorra kerülő olimpiai selejtezőre készül. Ezzel kapcsolatban a nemzetközi szövetség hétfőn arról értesítette az MKSZ-t, hogy Kína a koronavírus terjedése miatt nem vállalja a részvételt, helyette az ázsiai olimpiai selejtező negyedik helyezettje, Kazahsztán érkezik, amely eredetileg a kontinentális kvalifikáción harmadik, de korábban szintén visszalépő Észak-Korea helyett a Norvégia, Montenegró, Románia hármas mellé ugrott volna be a podgoricai ötkarikás selejtezőtornára – oda most Hongkongot hívta meg az IHF.

Győrben a mieink sorrendben így Kazahsztánnal, Szerbiával és Oroszországgal csapnak össze, az első két helyezett kijut a tokiói olimpiára. A pontos selejtezős program február 10-ig válik véglegessé.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE (2020. február 911., Budaörs)
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO KC)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO KC), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Érd), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lakatos Rita (Váci NKSE), Tóth Gabriella (Érd)
Beállók: Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)
Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO KC), Puhalák Szidónia (Győri Audi ETO KC), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány:
Danyi Gábor, Elek Gábor

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik