Női kézi El: teljes a grazi négyes döntő mezőnye

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.26. 19:30
null
A Nyköbing hazai pályán kiütéssel verte és kiejtette a Valceát (Fotó: Nyköbing F. Handboldklub/Fb)
Nem tudta megtartani az első mérkőzésen összehozott háromgólos előnyét a négy korábbi NB I-es játékost foglalkoztató román Ramnicu Valcea és 67–61-es összesítéssel búcsúzott a dán Nyköbing Falsterrel szemben a női kézilabda Európa-liga negyeddöntőjében.

 

A Békéscsabán és Érden is megforduló Jovana Kovacsevics, a korábban az Alba Fehérvárt és az FTC-t is erősítő Bobana Klikovac, valamint az egykori mosonmagyaróvári Tanja Aszanin mellett a magyar válogatott beállót, Asma Elghaouit foglalkoztató román Ramnicu Valcea háromgólos, 32–29-es előnyt szerzett a hazai első mérkőzésen, de ezt a dán Nyköbing Falster hamar ledolgozta a negyeddöntő második meccsén.

A Valcea ugyan próbálta tartani a nagyobb sebességen játszó ellenfelét, de a dánok a szünet után nem sokkal Tyra Axnér góljával már továbbjutásra álltak (18–14), nem sokkal később pedig kilencre duzzasztották a különbséget (24–15), végül magabiztos 38–29-es győzelmet aratva billentették maguk javára a mérleget és jutottak négyes döntőbe.

A jhazaiak legeredményesebb játékosa Elma Halilcevic volt kilenc góllal, Axnér és Mia Svele is ötször volt eredményes, míg a Valcea legjobbja Kovacsevics volt 10 találattal, s tőle csak egy góllal maradt el Iryna Glibko.



A Nyköbing továbbjutásával kialakult a május 13-án és 14-én Grazban rendezendő négyes döntő mezőnye, hiszen még egy dán csapat, a Siófokot kiejtő Herning-Ikast és két német klub, a Thüringer HC és a Borussia Dortmund jutott elődöntőbe.

KÉZILABDA
NŐI EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

Nyköbing (dán)–Ramnicu Valcea (román) 38–29 (17–14)
Továbbjutott: a Nyköbing, 67–61-es összesítéssel

KORÁBBAN
Herning-Ikast (dán)–Siófok KC 31–21 (17–8)
Továbbjutott: az Ikast, kettős győzelemmel, 61–41-es összesítéssel

Thüringer HC (német)–Sola HK (norvég) 27–24 (16–12)
Továbbjutott: a Thüringer HC, 62–59-es összesítéssel

Borussia Dortmund (német)–Neptunes de Nantes (francia) 32–22 (13–11)
Továbbjutott: a Borussia Dortmund, 51–50-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik